Steaua ajunge la șapte succese în Liga Națională

0
1233

Andrei Grasu,Marko PejovicCSA Steaua a continuat sâmbătă dimineață parcursul bun din acest sezon, învingând și nou-promovata HC Adrian Petrea cu 27-22. Au fost însă două reprize total opuse, prima în care oaspeții au fost superiori, iar cea de a doua în care elevii lui Ovidiu Mihăilă au dominat.

HC Adrian Petrea a demonstrat în prima repriză a partidei de la Chiajna de ce are una din cele mai bune apărări din Liga Națională. Reșițenii au dominat primele 30 de minute, având o defensivă mai sigură și un portar, Shota Tevzadze, mai inspirat decât Matskevich și Dragomir. Momentele de final au aparținut Stelei, care s-a apropiat la un gol pe fondul unor erori ale oaspeților și care putea egala, însă aruncarea lui Szoke a fost citită de gruzinul din poarta adversă. Trifkovic a închis tabela la 12-14 cu un gol de la 12 metri, în ultimele secunde, un rezultat în conformitate cu realitatea din teren.

La reluare rolurile s-au inversat. Elevii lui Ovidiu Mihăilă s-au apărat mai bine, au fost dublați de bielorusul Matskevich între buturi și au restabilit egalitatea la 14. Mai mult, Grasu și-a adus echipa pentru prima oară în avantaj în minutul 39, însă replica a venit rapid tot de la Trifkovic, cu o „bombă” de pe picioare la colțul lung. A fost ultimul moment în care cele două formații s-au aflat la egalitate. Steaua s-a desprins decisiv pe fondul unui parțial de 7-1 și a încheiat conturile, în ciuda eforturilor din final ale adversarilor. Scor final 27-22, un succes de moral pentru Steaua înaintea derby-ului de tradiție cu Dinamo.

Adrian Petrea, antrenor HC Adrian Petrea: „Au fost două reprize diferite. Am ieșit de la pauză cu o tactică, jucătorii nu au răspuns la ceea ce le-am transmis. Probabil că și maniera de arbitraj și-a pus amprenta pe psihicul lor, e normal să fiu supărat când în timpul jocului adversarii îmi spun că nu a fost ceea ce s-a dictat împotriva mea. Nu pot să acuz că am pierdut din cauza manierei de arbitraj. Sperăm ca meciul de joi cu Timișoara să se termine cu o victorie pentru noi, ne dorim acest lucru.”

Ovidiu Mihăilă, antrenor CSA Steaua Alexandrion București: „Am întâlnit o echipă foarte bine organizată, care are în componență câțiva jucători din ceea ce a însemnat UCM Reșița în trecut. Au fost două reprize diametral opuse, în prima repriză am intrat într-o stare de irascibilitate și de aici am controlat destul de greu jocul. La pauză am reglat lucrurile împreună cu ei și cred că repriza a doua ne-a aparținut în totalitate. Victoria este meritată pentru că un joc ține 60 de minute și important este rezultatul final. Sunt mândru de acești băieți, de sacrificiul pe care-l fac, sunt 8-9 băieți care au început campionatul, fără portari, și toate aceste rezultate reprezintă meritul lor. Și-au dorit, indiferent de stare, de situație, să fie la fiecare joc și să facă lucruri frumoase. Am tot respectul față de ei și de ceea ce dau la fiecare joc.”

CSA Steaua Alexandrion București-HC Adrian Petrea 27-22 (12-14)
CSA Steaua: Matskevich, Dragomir (portari), Florea 8 goluri, Grasu 4, Irimescu 4, Szoke 3, Georgescu 3, Cian 3, Stetsyura 2, Johansson, Ouksir
HC Adrian Petrea: Tevzadze, Drăghici (portari), Vaidasigan 6 goluri, Huta 5, Trifkovic 4, Stan 4, Popovici 1, Lela 1, Rugaci 1, Heimbach, Ignat, Dospinescu, Pârâianu, Starchenko
Aruncări de la 7m: 7/5, respectiv 3/1
Eliminări: 0 x 2 min., respectiv 3 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY