Start de vis pentru Galați în noul sezon, după victoria din derby-ul cu Brăila! Victorii scontate pentru Cisnădie, Craiova și CSM București

0
3539

Astăzi s-a încheiat prima etapă din Liga Națională feminină, iar surpriza a venit de la Galați, unde Danubius a învins pe Brăila, o formație ce a avut însă doar 11 jucătoare înscrise pe raportul de joc. Craiova, Cisnădie și CSM București au câștigat, conform așteptărilor, primele meciuri din noul sezon.

Capul de afiș al zilei a fost duelul dintre Danubius Galați și Dunărea Brăila, cele două mari rivale. A fost un duel tranșat de gazde, cu un scor mai puțin obișnuit, 15-14, însă trebuie menționat că pentru Brăila nu au putut evolua patru jucătoare importante, Cristina Nan, Dziyana Ilyina, Adriana Medvedova și Marija Sheriova, transferurile lor nefiind încă înregistrate la FRH.

”U” Cluj a dat o replică bună Cisnădiei, una din formațiile cu pretenții din acest sezon. A fost 28-24, dar clujencele au ținut aproape de adversare până în minutul 56 (25-24). Golurile lui Araujo, Moldovan, cea mai bună marcatoare a meciului, și Costa au făcut ca punctele să rămână la Cisnădie, iar formația lui Alexandru Weber începe în premieră un sezon de Liga Națională cu o victorie.

SCM Craiova a debutat cu dreptul, în fața propriilor fani, 25-19 cu Bistrița, într-un meci însă ce nu s-a ridicat însă la nivelul așteptărilor decât rareori. Golghetera din sezonul trecut, Cristina Zamfir, a fost și de data aceasta cea mai bună marcatoare a echipei din Bănie, cu nouă reușite.

Campioana CSM București a debutat și ea cu o victorie, facilă, pe terenul Sloboziei, de la care s-a remarcat Alina Ilie, cu 11 goluri. A fost 37-29 pentru bucureștence, în condițiile în care Cristina Neagu, Camille Ayglon și Jelena Grubisic nu au fost folosite deloc, iar Paula Ungureanu a intrat doar la o aruncare de la șapte metri.

Rezultatele complete ale primei etape (click pe scor pentru marcatoare):

sursă foto: Facebook Sportul Ilustrat – Sorin Pană

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY