Spectacol în teren, spectacol în tribune! Dinamo câștigă un meci în Liga Campionilor după 11 ani de pauză!

0
4705

În fața a peste 2000 de spectatori, care au creat o atmosferă de vis, Dinamo a învins pe Motor Zaporozhye cu 35-31 (15-13) într-o partidă disputată joi seară în București.

„Câinii” n-au avut în fața însă un adversar tocmai facil, ucrainenii arătând foarte bine în multe momente, chiar dacă trei jucători cheie, titulari în sezonul trecut, au lipsit accidentați: Burka, Pukhouski și Shevelev.

Motor a dominat 25 de minute în prima repriză, în care dinamoviștii nu au găsit antidot în fața lui Shelmeko, Malasinkas sau Soroka. Doar că Dinamo a renăscut din nimic, apărarea transformându-se în bine după un time-out solicitat de Eliodor Voica la scorul de 9-13. Gazda meciului a egalat la 13 prin Sajad Esteki și a trecut și la conducere, după ce Vrankovic a făcut 14-13, și tot Sajad Esteki a închis tabela cu o bijuterie în ultima secundă: 15-13, într-o repriză în care 12 din cele 15 reușite au venit de la jucătorii de la nouă metri.

Campioana României a fost la conducere în permanență în partea a doua. Având publicul în spate, elevii lui Eliodor Voica nu au dat ucrainenilor vreo șansă, chiar dacă aceștia au egalat pe debut de repriză sau s-au apropiat la un gol. Pe rând, Șandru, Vrankovic, frații Esteki sau Ragot s-au întrecut în reușite spectaculoase, iar Irimuș și-a făcut simțită prezența în momente importante. În aceste condiții, victoria nu avea cum să scape campioanei României, prima după 11 ani în Liga Campionilor!

Pentru Dinamo urmează o nouă partidă pe teren propriu, pe 9 octombrie, împotriva celor de la Besiktas.

Dinamo București-Motor Zaporozhye 35-31 (15-13)
Dinamo București: Irimuș, Grigoraș (portari), Vrankovic 8 goluri, S. Esteki 7, Șandru 6, Asoltanei 4, A. Esteki 4, Ragot 2, Mousavi 2, Mironescu 1, Savenco 1, Capotă, Cîmpan, Șania, Mocanu, Bera. Antrenori: Eliodor Voica, Sebastian Bota.
Motor Zaporozhye: Kireev, Komok (portari), Soroka 8 goluri, Malasinkas 7, Shelmeko 7, Kubatko 3, Zhukov 2, Buinenko 1, Gunko 1, Kozakevych 1, Kalarash 1, Denysov, Doroshchuk, Zhuk, Pukhouski. Antrenor: Mykola Stepanets
Aruncări de la 7m: 3/2, respectiv 3/2
Eliminări: Capotă (2), S. Esteki, Savenco, A. Esteki (2), Bera, Vrankovic, respectiv Gunko, Doroshchuk, Kalarash, Shelmenko

sursă foto: Facebook Dinamo

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY