Sijan Dane este convins că a făcut alegerea potrivită: „Handbalul masculin românesc s-a remarcat prin Constanța în ultimii ani!”

2
6450

HC Dobrogea Sud Constanța a anunțat ieri transferul veteranului Sijan Dane (foto dreapta), un portar ce a trecut și pe la Flensburg în cariera sa.

Sârbul de 39 de ani ne-a vorbit despre transferul în România, o țară despre care nu știa mare lucru la început. „Când agentul meu (Slobodan Neskov, foto stânga) mi-a vorbit prima oară despre România și despre posibilitatea de a merge acolo, nu eram informat despre acea zonă. Știam doar că România a avut ceva rezultate în anii precedenți la nivel de echipe de club și asta era tot. Având posibilitatea de a primi informații importante despre campionat, am început să mă interesez despre această variantă și am luat în considerare foarte serios să plec din Scandinavia, care a devenit a doua mea casă.”, ne-a declarat Sijan Dane. Declarat de două ori cel mai bun portar al campionatului Danemarcei și o dată cel mai bun portar al campionatului Suediei, Dane este convins că echipa de pe litoral poate să redevină un nume important al Europei. „Toată viața am crezut în mine și în succes. Sunt motivat la maxim pentru această provocare, am fost informat de către agentul meu despre condițiile din România și sunt încrezător că alături de colegii mei vom da tot ce avem mai bun pentru a ocupa un loc cât mai sus în noul sezon. Știu de faptul că HC Dobrogea Sud vine din liga secundă, dar handbalul masculin românesc la nivelul echipelor de club s-a remarcat prin Constanța în ultimii ani. Sunt sigur că vom arăta lumii întregi că handbalul din Constanța este pe drumul cel bun.”, a completat Sijan Dane.

Sijan Dane a evoluat în cariera sa pentru nouă echipe: Metaloplastika Sabac, Proletar, Rudar, Eporsid, Partizan Belgrad, Guif, Viborg, Flensburg și Mors Thy Handbold.

 

2 COMMENTS

  1. N-are CLin palmares!! A evoluat la Flensburg 2007-2008, Flensburg a castigat Liga Campionilor in 2014, nu mai induceti lumea in eroare. Ca i-o fi prostiti pe unii, aia e alta poveste.

LEAVE A REPLY