Sezonul 2020-2021 va avea 16 echipe la start! Modificări în privința criteriilor

0
2256

Tot astăzi, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al FRH, s-a stabilit ca sezonul 2020-2021 al Ligii Naționale să aibă la start 16 formații. Nimeni nu va retrograda, nici la fete, nici la băieți. De asemenea, o decizie importantă este legată de criteriile din handbalul masculin.

Pentru locurile rămase libere se vor disputa turnee de promovare, care vor avea la start cele mai bune opt echipe din Divizia A. Meciurile vor avea loc la minim o lună distanță de la reluarea pregătirii.

În ceea ce privește criteriile la masculin, s-a decis renunțarea la regula cu maxim trei ex-comunitari în lot. Echipele vor fi obligate să înscrie pe raportul de joc opt jucători români, dintre care doi să evolueze timp de 60 de minute. Vor putea fi legitimați doi străini fără criterii, iar restul ca și până acum: minim 10 jocuri în echipa națională sau un joc în ultimii doi ani pentru cei trecuți de 33 de ani. Regula ce privește jucătorii U21 și U23 rămâne neschimbată. De asemenea, formațiile vor fi obligate să înscrie echipe secunde în Divizia A.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY