Sărbătoare în Ştefan cel Mare! Dinamo ia din nou titlul de campioană după o pauză de 11 ani!

0
2959

Dinamo Bucureşti este noua campioană a României la handbal masculin, după ce a reuşit luni seară să învingă pe CSM Bucureşti în meciul decisiv al finalei Ligii Naţionale, 25-23 (13-11). Pentru “câini” este primul titlu după o pauză de 11 ani şi al 13-lea din istorie.

După ce şi-au împărţit victoriile în primele două partide, Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti s-au întâlnit luni seară într-o partidă cu titlul pe masă. Gazdele au avut din nou un sprijin masiv din tribune, şi s-au dovedit a fi superioare pe parcursul celor 60 de minute şi implicit per-ansamblul celor rei meciuri.

Şi din nou Dinamo a început foarte bine partida de pe teren propriu, la fel ca şi în primul meci al finalei. A fost practic un deja-vu, pentru că alb-roşii au avut un start lansat, cu o apărare agresivă ce nu a permis adversarilor să găsească drumul către gol. Aşadar, foarte rapid s-a făcut 6-1 şi Sundovski a cerut primul timp de odihnă al meciului. De data aceasta, CSM-ul nu a lăsat-o pe Dinamo să se distanţeze decisiv, a marcat de două ori la rând, prin Milosevic şi Mojsovski (6-3, minutul 12), şi s-a apropiat la două lungimi de elevii lui Eliodor Voica printr-un gol al lui Humet în minutul 23. Gazdele au rezistat însă la conducere, deşi avuseseră momente mai puţin faste în plan ofensiv, şi la pauză au intrat cu un avantaj de două goluri: 13-11.

Începutul părţii a doua a fost cu garda jos, cu 17 goluri marcate în 16 minute, timp în care oaspeţii au egalat foarte devreme, 13-13, şi au condus de două ori, 17-18 şi 18-19, aproape de jumătatea reprizei. Ultimul sfert de oră a fost însă al lui Dinamo, care a fost mai inspirată în momentele importante. Savenco a făcut 21-20 şi a obţinut eliminarea lui Militaru, scor la care Irimuş, Blazevic şi Iancu au avut o serie de intervenţii succesive. Cel care a mişcat tabela a fost Şandru, pentru 22-20, în minutul 53, iar Asoltanei avea să desprindă gruparea dinamovistă la trei lungimi cu şase minute înainte de final. În ciuda încercării disperate a CSM-ului de a reveni în meci, Dinamo s-a menţinut la conducere şi a câştigat la final cu 25-23.

Victoria de astăzi a adus titlul lui Dinamo după o pauză de 11 ani, pe deplin meritat având în vedere că elevii lui Eliodor Voica şi Sebastian Bota au dominat şi sezonul regulat, dar şi finala cu CSM, care se mulţumeşte cu medaliile de argint pentru al doilea sezon consecutiv.

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
Dinamo București1325
CSM București1123

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY