Rusia a câștigat bronzul mondial! România, în luptă cu Norvegia și Muntenegru pentru calificarea la Olimpiadă

0
1656

Rusia a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial, după ce a învins în finala mică pe Norvegia, 33-28 (18-15). În aceste condiții, Norvegia se va alătura României și Muntenegrului în grupa de calificare la Jocurile Olimpice.

Grupa de calificare la Jocurile Olimpice va avea loc la finalul lunii martie, într-o locație care urmează să fie anunțată. Tricolorele se vor reîntâlni astfel cu Muntenegru, echipă în fața căreia a pierdut la acest CM, dar și cu Norvegia, formație pe care a învins-o la Europeanul trecut. A patra formație din grupă este Coreea de Nord, care nu poate pune probleme niciuneia dintre cele trei reprezentante ale Europei.

Învingătoare astăzi, Rusia va merge în grupa a doua de calificare la Tokyo 2020, alături de Serbia, China și Ungaria. În prima grupă, învinsa din finala mare de la CM, Olanda sau Spania, va întâlni pe Suedia, Argentina și Senegal.

În finala mică de la CM, Rusia lui Martin Ambros, fostul selecționer al României, s-a impus cu 33-28. Anna Vyakhireva a fost desemnată jucătoarea meciului.

Norvegia-Rusia 28-33 (15-18)
Norvegia: Silje Solberg (5 intervenții), Pedersen (portari), Arntzen 7 goluri, Oftedal 7, Aune 4, Brattset 3, Waade 2, Breistol 2, Bakkerud 1, Herrem 1, Tomac 1, Loke, Skogrand, Hogdahl, Jacobsen, Sanna Solberg
Rusia: Kalinina (12 intervenții), Sedoykina (portari), Vyakhireva 9 goluri, Makeeva 4, Managarova 4, Sen 3, Mikhaylichenko 3, Frolova 3, Kuznetsova 2, Bobrovnikova 2, Fomina 2, Malashenko 1, Gorshenina, Zhilinskaite, Kozhokar

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY