Romanul se impune în premieră pe terenul Brăilei

0
1025

hcm roman fete 13-14Pentru prima oară în istorie, HCM Roman s-a impus în deplasarea de la Brăila. Duminică dimineață, echipa lui Florin Pera s-a impus cu 24-22 în Sala „Danubius”, într-o partidă decisă în ultimele zece minute.

Învinsă în Cupa României pe terenul Brăilei, HCM Roman și-a luat revanșa în această dimineață, într-un meci intens, în care nu au jucat însă jucătoare importante pentru ambele formații, Ramona Farcău și Elena Voicu, respectiv Carmen Stoleru. Romașcancele au început bine partida, având 4-0 și 5-1, însă în șapte minute, gazdele au întors scorul, marcând de șapte ori consecutiv. Până la pauză, Brăila s-a menținut în avantaj, intrând la cabine cu 12-10, dar partida era departe de a fi jucată.

Diferența s-a făcut în ultimele zece minute al meciului, când de la 20-20 Romanul a jucat mai bine. Druțu și Toskovic au dus scorul la 22-20, un ecart de două goluri ce s-a menținut până la încheierea partidei. Echipa lui Florin Pera s-a impus pentru prima oară în deplasarea de la Brăila, un succes la care au contribuit din plin cei doi portari: Tymoshenkova a încheiat partida cu 16 intervenții, iar Polocoșer a apărat trei aruncări de la șapte metri.

Florin Pera, HCM Roman: „A fost un meci foarte disputat, echilibrat. Am început mai bine, Brăila a revenit și am intrat în dezavantaj la pauză, dar am reușit să remontăm diferența in partea a doua. E o victorie foarte importantă pe terenul unei echipe de valoare din Liga Națională. Le felicit pe fete pentru dăruire și pentru atitudinea arătată în teren. E important pentru moral, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să ne concentrăm pe acest final de sezon regulat. Sper să ne menținem forma bună arătată în meciurile cu CSM București și Brăila. Ne așteaptă un meci greu cu Zalăul, e o echipă valoroasă, bine instruită. Ne dorim maximul de la fiecare meci și putem obține chiar locul patru, prin jocul rezultatelor. Lupta adevărată se va da însă în play-off.”

HC Dunărea Brăila-HCM Roman 22-24 (12-10)
HC Dunărea Brăila: Horjea 8 goluri, Czeczi 5, Perianu 4, Moldovan 3, Mitrea 2
HCM Roman: Iuganu 8 goluri, Toskovic 7, Druțu 6, Băbeanu 2, Agrigoroaie 1
Aruncări de la 7m: 7/4, respectiv 5/5
Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY