România a pierdut finala Trofeului Carpați în fața Macedoniei de Nord

0
2066

România a terminat a doua Trofeul Carpați, după ce a pierdut finala cu Macedonia de Nord, 20-24 (12-10). A fost o prestație palidă a tricolorilor, în fața unei naționale pentru care nu au evoluat opt jucători din lotul cu care va aborda Campionatul European din luna ianuarie.

România a cedat partida cu Macedonia de Nord, după un meci slab, în special în partea a doua, în fața unei echipe cu o medie de vârstă scăzută, în care s-a remarcat fostul portar la Constanței, Nikola Mitrevski. În minutul 25 al întâlnirii, Nicu Negru s-a accidentat la spate și a fost transportat la spital, iar șansele ca extrema stângă a campioanei să meargă la turneul de calificare din Italia sunt mici.

România-Macedonia 20-24 (12-10)
România: Iancu, Popescu, Bucătaru (portari), Botea 5 goluri, Grigoraș 3, Thalmaier 3, Șimicu 2, Bujor 2, Fenici 2, Mocanu 1, Negru 1, Csog 1, Soare, Szoke, Buzle, Căbuț, Fotache, Dumitriu, Savenco
Macedonia: Mitrevski 1 gol, Kizic (portari), Tankoski 8, N. Markoski 3, Popovski 3, Ksteski 2, Petrov 2, Madjovski 2, Velkovski 1, Kukulovski 1, Georgievski 1, Dimitrioski, V. Markoski, Manaskov, Krestevski, Jagurinoski, Alarov, Serafimovic, Dimitrievski, Mishevski

În primul meci al zilei, Olanda a trecut de Algeria, scor 28-26. Premii individuale au fost acordate lui Nikola Mitrevski (Macedonia de Nord) – cel mai bun portar, Mario Tankoski (Macedonia de Nord) – golgheter, Andrei Savenco (România) – cel mai bun apărător și Luc Steins – MVP (Olanda).

Pentru România urmează grupa de calificare la Campionatul Mondial din Italia, programată în perioada 10-12 ianuarie, în Italia.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY