Rezultatul partidei Danemarca-Egipt de la Mondialul de juniori a fost modificat de către IHF, cu acceptul celor două Federații!

0
4127

IHF a luat o decizie istorică la Campionatul Mondial Under 19 de handbal masculin și a decis să modifice rezultatul final al partidei Danemarca-Egipt, încheiat în primă fază cu victoria nordicilor, 29-28.

Concret, la finalul primei reprize în raportul oficial de joc al partidei a fost atribuit, din greșeală, un gol danezilor, astfel că rezultatul la finalul primelor 30 de minute a fost 16-12, iar la final 29-28, deși pe teren partida se terminase la egalitate, 28-28! Delegația africanilor a înaintat un memoriu, în afara însă a celor două ore regulamentare, dar rezultatul a fost modificat în cele din urmă de către Comisia de Competiții a IHF, cu acceptul celor două Federații. IHF a oferit danezilor două variante, fie rejucarea partidei, fie corectarea rezultatului final, iar nordicii au acceptat a doua variantă. „Vom accepta scorul 28-28 cu fair-play și sportivitate și credem că și celelalte echipe ar fi făcut la fel.”, a spus antrenorul nordicilor Claus Hansen. „În numele Federației Egiptene de Handbal aș dori să mulțumesc Federației Daneze de Handbal pentru fair-play-ul arătat și pentru decizia lor de a corecta scorul. Noi toți le dorim danezilor mult noroc în restul competiției.”, a spus și Hisham Nasr, șeful delegației Egiptene.

Toți oficialii implicați în acest incident nu vor mai lua parte la partide de la acest turneu final ce are loc în Georgia.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY