Remiza care nu mulțumește pe nimeni

0
18472

AHC Dunărea Călărași și CSA Steaua București au remizat astăzi, la Călărași, scor 20-20 (12-14). Este primul rezultat de egalitate înregistrat între cele două echipe, la cea de a 13-a întâlnire directă oficială.

A fost însă un meci în care ambii antrenori au avut probleme de efectiv. Adi Petrea s-a putut baza foarte puțin pe Gurkovsky și Radojkovic, reveniți recent după accidentări, iar Pejovic a obținut de curând viza pentru România, în timp ce Ovidiu Mihăilă nu i-a avut la dispoziție pe Mihalcea, Florea, Humet și Bizău, toți accidentați. A ieșit un meci cu puține goluri, 40 la număr, și în care Dunărea Călărași a condus o singură dată, 15-14, în debutul reprizei a doua.

Steaua a avut oportunitatea de a închide meciul, în condițiile în care Georgescu putea marca pentru 20-16 în minutul 53, însă a fost blocat de Șelaru, unui din principalii oameni ai gazdelor. Călărașiul a profitat de acest fapt, a revenit pe tabelă și a scos un punct în final, Ionuț Broască fiind cel care a stabilit scorul final, din aruncare de la șapte metri. De notat faptul că Tudor Stănescu, portarul vicecampioanei, a încheiat meciul cu un procentaj de 48%, iar Dunărea Călărași a irosit 14 situații de 1 la 1 cu portarul advers, incluzând aici trei aruncări de la șapte metri.

Adi Petrea, antrenor AHC Dunărea Călărași: „Ne așteptam la o victorie astăzi, dar rezultat până la urmă trebuie să ne mulțumesc pentru că am întâlnit o echipă puternică, o echipă care e pretendentă la titlu și care joacă în SEHA League din acest sezon. Eu cred că am fost valoric peste ei, dar au fost momente în care au știut să gestioneze mai bine jocul. Sunt mulțumit deoarece am ajuns în faze de finalizare, dar acolo portarul Stănescu a avut parade 1 la 1 și asta a dus la egal. Pe Pejovic l-am folosit puțin, abia a ajuns la Călărași, a avut probleme cu viza, dar îl avem pe Mihai Bujor în centru, care este un jucător bun.”

Ovidiu Mihăilă, antrenor CSA Steaua București: „Am întâlnit o echipă bună, care în amicale a învins pe Dinamo și pe CSM București. Astăzi am fost lipsiți de aportul unor jucători importanți, Mihalcea, Humet, Florea și Bizău, toți accidentați. În aceste condiții, am gestionat bine meciul, am jucat foarte bine în prima repriză, dar în a doua am făcut câteva greșeli neforțate în atac și am primit goluri ușoare. Felicit băieții, e al treilea joc într-un interval scurt de timp, dar nu suntem mulțumiți cu acest rezultat. Am avut și momente de cădere, aștept ca jucătorii importanți să crească în joc, iar eu am mare încredere în această echipă că își va regăsi cadența și va crește în exprimare, pe fondul rezultatelor pozitive.”

Prima etapă continuă mâine, la Suceava, cu partida CSU Suceava-CSM București. Rezultatele de până acum (click pe scor pentru marcatori):

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY