Regulile noi testate la Campionatul Mondial de tineret din Brazilia vor fi folosite și la JO de la Rio

0
10092

IHF a aprobat în cursul unei ședințe ca la Jocurile Olimpice de la Rio cele cinci reguli noi, testate cu succes la Campionatul Mondial de tineret de handbal masculin din Brazilia.

Cele cinci reguli testate la CM de tineret se referă la:
1 – Jocul pasiv
Odată întrată în amenințare de joc pasiv, o echipă mai are dreptul la maxim șase pase înainte de a arunca la poartă. În prezent, cei doi arbitri sunt cei care decid când sancționează o formație cu joc pasiv.

2 – Cartonașul albastru
Algeria este prima echipă din istorie care a primit cartonașul albastru, la CM de tineret de anul trecut. Regula este simplă, dacă un jucător a primit cartonașul albastru i se va întocmi automat și un raport adițional, iar sancțiunea va fi stabilită ulterior.

3 – Al șaptelea jucător de câmp
Acum, o echipă poate folosi șapte jucători de câmp doar dacă omul în plus poartă un tricou distinctiv, de aceeași culoare cu al portarului. De la JO, cel care va înlocui portarul nu va mai purta acel tricou, deci nu va mai putea juca totodată nici rolul acestuia în faza defensivă.

4 – Faulturile din ultimele 30 de secunde
Abaterile grosolane din ultimele 30 de secunde de joc, făcute intenționat pentru conservarea rezultatului, vor fi sancționate automat cu cartonaș roșu și aruncare de la șapte metri pentru echipa din ofensivă. Până acum se penalizau faulturile din ultimul minut.

5 – Accidentările
Un jucător rămas la podea, care are nevoie de îngrijiri medicale, va fi obligat să iasă pe margine și va putea reveni pe teren doar după trei atacuri ale echipei sale, în cazul în care accidentarea i se datorează propriei acțiuni.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY