Reacții după semifinala Rapid București-SCM Râmnicu Vâlcea, scor 23-30

0
1335

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat prima semifinală a Cupei României, 30-23 cu Rapid București, și așteaptă rezultatul dintre Gloria Buzău și CSM București pentru a-și afla adversarul din finală. La finalul partidei, Claudia Constantinescu, Cristina Florica și Florin Pera au oferit declarații.

Claudia Constantinescu, Rapid București: „A fost un meci foarte greu, am depus foarte mult efort, ne-am dorit să câștigăm și am dat tot ce am putut. Suntem fericite că am ieșit sănătoase și că am revenit pe teren. Am nevoie de meciuri pentru a fi omogene, dar pe viitor vom fi o echipă puternică și vom pune multe probleme în campionat. Cred că vom face un sezon foarte bun.”

„Mă bucur că fetele au tratat foarte serios adversarul, e un lucru pozitiv pentru mine și pentru echipă. Sper să creștem de la meci la meci, s-a simțit că nu am jucat un meci cu miză de șase luni de zile, iar aici mă refer la situațiile de 1 la 1. Am câștigat 30-23, dar am avut și alte 14 situații de 1 la 1, dacă am fi fructificat 50% cred că era o diferență foarte mare și ne-am fi apropiat de ce ne dorim în momentul de față. Au fost momente în care nici poarta nu a funcționat cum mi-aș dori, dar am încredere că mâine, la finală, concentrarea va fi alta. Personal, joc a patra finală de Cupă a României și sper să fie una cu succes de data aceasta. Îmi felicit fetele pentru atitudine, pentru mobilizare, pentru disciplina tactică și să creștem de la meci la meci. Vreau să eliminăm din greșeli, să jucăm cu multă combativitate în apărare, deoarece întotdeauna am avut ca punct forte apărarea. Astăzi am luat câteva goluri ușoare, sunt nemulțumit că am luat 23 de goluri, personal am un target, maxim 22 de goluri, dar ne-am apropiat de ceea ce ne dorim. Acum ne rămâne să ne recuperăm fizic, metal și să pregătim următorul meci cât mai bine.”, a spus și antrenorul principal al lui SCM Râmnicu Vâlcea, Florin Pera. Acesta a vorbit și despre partida cu Brăila, care trebuia să aibă joi. „Nu ar fi corect din partea mea să zic că nu ne-a ajutat faptul că nu am întâlnit un adversar valoros. Brăila e o echipă bună, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat acolo, e un semnal de alarmă pentru toate echipele. Trebuie să știm să gestionăm această perioadă, noi avem un regulament foarte riguros în această privință, jucătoarele știu că nu au voie în spații publice. Au respectat până acum, avem șapte teste făcute, toate negative pentru jucătoare și staff. Un meci cu Brăila ne-ar fi ajutat ca și consistență în joc, dar faptul că nu am jucat ne-a ajutat din punct de vedere al energiei, am stat două zile în plus la Vâlcea și ne-am pregătit.”

Cristina Florica, SCM Râmnicu Vâlcea: „Ne bucurăm că am revenit și am început meciurile și putem să ne bucurăm de handbal. Am stat mult pe margine, șase luni de zile. Ne-am pregătit și ne doream să mai jucăm o finală și sper să ne întoarcem la Râmnicu Vâlcea cu încă un trofeu. Le-am simțit pe fete bucuroase că au revenit pe teren și sper ca mâine să fim la fel și să avem mai multă energie pentru a câștiga.”

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY