Răzvan Cenușă prefațează duelul dintre Handball Esch și Potaissa Turda: „Esch e o echipă cum niciodată nu a fost în Luxemburg!”

0
5634

Potaissa Turda va da piept cu liderul din Luxemburg, Handball Esch, în optimile Cupei Challenge la handbal masculin. Esch nu este o echipă necunoscută handbalului românesc, luxemburghezii eliminând în 2013, în semifinalele aceleiași competiții, pe CSU Suceava cu 48-47 la general.

Despre dubla dintre Turda și Esch ne-a vorbit Răzvan Cenușă, cel care a evoluat de-a lungul timpului pentru Uztel Ploiești, UCM Reșița sau Steaua București și care se află de șase ani în Luxemburg, țară în care s-a și stabilit de altfel. Trebuie spus că în prezent Răzvan Cenușă este antrenor cu portarii la Handball Kaerjeng, formație cu care Esch împarte prima poziție în campionatul intern, ambele având câte șase victorii în șapte meciuri. De asemenea, portarul de 38 de ani se ocupă de partea de scouting la Kaerjeng și, la nevoie, este prezent între buturile formației. „Esch e o echipă cum niciodată nu a fost în Luxemburg. Deosebirea dintre noi și ei e că noi avem șapte jucători de bază, în timp ce ei au și alți patru pe banca de rezerve care pot intra și evolua la același nivel. Punctul lor slab este poarta, acolo unde au un sârb bun ce a jucat în liga a doua germană, Milosevic, însă rezerva lui nu este la același nivel. Au un inter dreapta grec, Vasilakis, care le face tot jocul, a venit de la Balingen în vară. Esch se bazează pe un joc în viteză, repunere rapidă și faza a doua, au un centru, Sacha Pulli, care organizează foarte bine jocul. Au și o apărare bună.”, a caracterizat Răzvan Cenușă echipa din Esch, reprezentanta unui handbal în creștere. „Liga progresează de la an la an. Interesul este mare, va fi o presiune mare din partea publicului la meciul de aici. Au o sală mică, 600 de locuri, dar care va fi plină la ora meciului. Așa cum am văzut, este asemănător cu ce e la Turda.”

Despre șansele la calificare, Răzvan Cenușă crede că Turda este favorită, în cazul în care va reuși să-l anihileze pe starul luxemburghezilor, Alexandros Vasilakis. „Urmăresc campionatul intern și patriotismul din mine spune că Turda este favorită. Dacă sunt atenți la repunerea rapidă și vor anihila interul dreapta, Turda are 60-70% șanse să meargă mai departe.”, a concluzionat Răzvan Cenușă.

Cele două meciuri dintre Potaissa Turda și Handball Esch vor avea loc în perioada 18-19 februarie și 25-26 februarie.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY