Rapidul speră! Giuleștencele câștigă la Cisnădie și reintră în cursa pentru evitarea retrogradării

0
2868

Sâmbătă seară la Cisnădie a avut loc un meci ce putea stabili soarta Rapidului, care în cazul în unei înfrângeri și-ar fi diminuat foarte mult șansele de a se salva de la retrogradare. Echipa lui Vasile Mărgulescu a făcut însă un meci foarte bun, s-a impus cu 33-29 și se apropie la patru puncte de un loc la baraj.

 

Primele 30 de minute ale disputei au fost foarte echilibrate, în care niciuna din cele două formații nu s-a putut desprinde pe tabelă. Măgura Cisnădie a avut probleme la linia de nouă metri, acolo unde nici Han și nici Krnic nu au fost la nivelul arătat până acum, în timp ce Rapidul a găsit destul de ușor drumul către gol. La pauză a fost 17-18, în condițiile în care Moroianu a fost fără greșeală la linia de șapte metri, transformând cinci penalități.

Gazdele și-au pierdut însă două jucătoare de bază în debutul actului secund, Han, accidentată, și Goran, trimisă în tribună pentru cea de a treia eliminare. În aceste condiții jocul Cisnădiei s-a frânt, pentru ca Moroianu să-și continue recitalul și să ajungă la 13 goluri marcate până la încheierea meciului! De asemenea, Gureșoaie a apărat două aruncări de la șapte metri în ultimele zece minute, în fața lui Popescu și Ciuplea și a ușurat misiunea giuleștencelor. La final a fost 29-33, un rezultat ce menține Rapidul în viață și dă emoții Cisnădiei pentru finalul sezonului.

Alexandru Weber, Măgura Cisnădie: „Am greșit mai mult, iar ele au speculat acest lucru. Au jucat ceea ce știam că joacă. Am avut probleme în apărare, am luat multe goluri de pe șase metri și câteva de la 9-10 de la Moroianu. Faptul că Han și Goran au ieșit repede a contat foarte mult în economia jocului. Mai avem nevoie de cel puțin șase puncte pentru a evita retrogradarea directă.” 

Alina Dobrin, Rapid București: „A fost un meci pe viață și pe moarte, pentru că ne-am fi depărtat foarte mult de Cisnădie dacă am fi pierdut și am fi avut șanse mici să ajungem la baraj. A fost un meci greu, dar am condus aproape tot timpul. A contat ieșirea lui Han, este o jucătoare importantă în economia unei partide, dar așa a fost să fie de data aceasta. Nu pot să evidențiez pe nimeni, victoria este a grupului, toată lumea a jucat extraordinar. Fetele s-au completat una pe cealaltă, la fel și portarii. Următorul obiectiv este să învingem Sebeșul acasă și, de ce nu, să obținem cel puțin un punct la Cluj.”

sursă foto: silhouettes.ro

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
CS Măgura Cisnădie1729
CS Rapid București1833

CS Măgura Cisnădie

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY