Rapid București a promovat matematic în Liga Națională

0
1303

stiinta-rapid 14-15Etapa a 20-a a programat duelul dintre primele două clasate ale ligii a doua, Seria A, la handbal feminin, Rapid București și Știința București. Giuleștencele au obținut matematic promovarea în Liga Națională după 27-26 (14-14).

Duelul din Sala „Giulești” a avut parte de momente frumoase de handbal, lucru previzibil înaintea partidei având în vedere componențele celor două echipe. Rapidul a reușit să se impună la final cu 27-26, într-un meci decis în ultimul sfert de oră, dar după care echipa oaspete și-a exprimat nemulțumirea în privința arbitrajului. Cu acest succes, echipa din Giulești revine în Liga Națională, în timp ce Știința merge la barajul pentru promovare.

Alina Dobrin, Rapid București: „A fost un meci greu, între două echipe apropiate valoric, au câștigat cele care au făcut greșeli mai puține. Noi abordăm fiecare meci cu maximă determinare, noi și dacă am fi pierdut acest meci, oricum intram în Liga Națională, pentru că mai aveam un singur meci, cu Școala 181, și nu se punea problema să nu-l câștigăm. Nu a fost un meci pe viață și pe moarte, doar ne-am dorit enorm să jucăm bine și să câștigăm. Deocamdată nu ne-am făcut planuri pentru sezonul viitor pentru că nu am găsit niște sponsori care să ne ajute ca să a face o echipă puternică pentru Liga Națională. Mai avem o lună și vedem ce se va întâmpla. Conducerea face eforturi pentru a găsi sponsori și pentru a ne prezenta cum trebuie în Liga Națională.”

Nicoleta Alexandrescu, Știința București: „Consider că noi suntem câștigătoarele morale ale acestui meci. Îmi pare rău că tabela arată așa, dar nu am ce să le reproșez fetelor. A fost o pregătire bună pentru baraj și, dacă vom fi lăsați de arbitri la baraj să câștigăm, o vom face. A fost o distanță cam mare între meciuri, dar asta nu ne împiedică să ne pregătim și să adaptăm în funcție de programul competițional. În momentul de față, orice echipă de la locul nouă poate veni la baraj, nouă ne rămâne să ne pregătim.”

Rapid București-Știința București 27-26 (14-14)
Rapid București: Simion, Arghir (portari), Popa 7 goluri, Dobrin 7, Doica 3, Bodîrlău 3, Cruceanu 3, Gheorghe 2, Niculae 1, Binescu 1, Chirigiu, Mitrea
Știința București: Tîlvaru, Gureșoaia (portari), Brătulescu 5 goluri, Leahu 4, Moise 4, Geană 3, Dospin 3, Porfireanu 2, Bidașcu 2, Strat 1, Trăilă 1, Popescu 1
Aruncări de la 7m: 5/3, respectiv 4/3
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY