Primul meci, prima surpriză! Călărașiul elimină Dinamo în sferturile Cupei României!

0
2655

Anul 2016 a început cu o surpriză. AHC Dunărea Călărași a învins Dinamo București în sferturile Cupei României, scor 32-29 (15-13) și merge în Final Four.

Cu un Brazhny foarte inspirat între buturi și cu Alin Șania în formă bună, Dunărea Călărași este prima formație care merge în Final Four-ul Cupei României.

Elevii lui Aihan Omer au fost mai buni în prima repriză, pe care au terminat-o în avantaj, 15-13. Pe parcursul primelor 30 de minute Călărașiul a avut însă inclusiv un avantaj de cinci goluri, 10-5, ca urmare a paradelor foarte bune ale lui Brazhnyk și a inspirației din atac a lui Șania sau Gavriloaia. Dinamo s-a trezit însă din pumni, a dat semne că poate reveni în meci, s-a apropiat la 9-10, însă până la pauză tot Dunărea a avut inițiativa.

Partea a doua a fost una cu multe răstunări de situație. Dinamoviștii au părut că își întră în rol cu adevărat, au trecut în avantaj, 20-19, și cu destulă șansă, călărășenii având patru aruncări ce au lovit bara în debutul reprizei. S-a mers cap la cap până pe final, când Călărașiul a lovit decisiv. De la 26-28, Gavriloaia, Șania, Zacaciurin și Sabin Ignat au întors scorul (30-28), iar elevii lui Aihan Omer erau din ce în ce mai aproape de a reuși surpriza. Ragot a înscris pentru 30-29 în inferioritate numerică, dar Dinamo n-a avut puterea de a întoarce scorul. Gavriloaia, din extremă, a refăcut avantajul de două goluri, iar Șania a încheiat tabela cu un gol de la propriul semicerc în ultimele secunde, în poarta goală, după ce Irimuș fusese înlocuit de Diaw pentru ca Dinamo să atace în superioritate numerică. S-a terminat 32-29, un rezultat important pentru Dunărea Călărași, care visează din ce în ce mai mult la un loc în cupele europene.

AHC Dunărea Călărași-Dinamo București 32-29 (15-13)
AHC Dunărea Călărași: Erhan, Brazhnyk, Andrei (portari), Gavriloaia 7 goluri, Șania 7, S. Ignat 6, M. Ignat 4, Bulov 3, Zacaciurin 2, Kumogorodsky 2, Carali 1, Nicolae, Mitrea, Yuzhbabenko, Mateaș, Gurkovsky. Antrenor: Aihan Omer.
Dinamo București: Makaria, Grigoraș, Irimuș (portari), Ragot 6 goluri, Șandru 6, Vrankovic 6, Zulfic 3, Mocanu 3, Diaw 2, Mironescu 2, Asoltanei 1, Savenco, Băluț, Cîmpan, Vancea, Mousavi. Antrenor: Eliodor Voica.
Aruncări de la 7m: 4/4, respectiv 6/4
Eliminări: S. Ignat, Carali, Kumogorodsky (2), respectiv Mironescu (2)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY