Pralea aduce victoria Vasluiului pe terenul Stelei

0
1205

hc_vaslui-steauaFormația HC Vaslui a obținut trei puncte imense joi seară, în deplasarea de la Steaua, care o mențin cu șanse reale în cursa pentru un loc în play-off. Bogdan Pralea a fost providențial, reușind să apere aruncarea de la șapte metri a lui Nistor, din ultima secundă.

Steaua, fără Pîrîianu și Hrimiuc, accidentați, a condus o singură dată în partida de pe teren propriu cu HC Vaslui. Moldovenii s-au desprins încă din start, 3-7 în minutul 8, și a menținut o diferență constantă de patru lungimi până pe finalul reprizei, atunci când Țenghea și-a intrat cu adevărat în rol și a readus Steaua în joc. Georgescu a dus scorul la 15-14 în minutul 28, dar Vasluiul a replicat imediat și a revenit la conducere, intrând la cabine cu un avantaj minim.

În partea a doua, elevii lui Bibirig au evoluat la fel de dezinvolt, însă s-au văzut egalați în finalul partidei după ce au avut un avantaj de cinci goluri, 27-22. Szoke a egalat la 30 în minutul 58 și Steaua a avut șansa de a închide meciul, având superioritate după eliminarea lui Gabriel Bujor, dar a înscris o singură dată și a primit în schimb două goluri. La ultima fază a meciului, Pralea a apărat aruncarea de la șapte metri a lui Nistor, iar moldovenii pleacă de la București cu trei puncte imense, cu care revin în lupta pentru un loc în play-off.

CSA Steaua Alexandrion București-HC Vaslui 31-32 (16-17)
CSA Steaua: Țenghea, Laufceac (portari), Nistor 8 goluri, Juverdianu 5, Corzo 4, Salinas 4, Vancea 3, Georgescu 2, Rudovic 2, Arsene 1, Szoke 1, Ștefan 1, Stanciu
HC Vaslui: Pralea, Pleșca, Nedelcu (portari), M. Bujor 9 goluri, Țuțu 8, G. Bujur 5, Soare 5, Roșu 4, Cotinghiu 1, Ragea, Hagiu, S. Ignat, Bejinariu, Iacob
Aruncări de la 7m: 4/3, respectiv 3/0
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 7 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY