Povestea Zalăului în Cupa EHF continuă! „Mi-ar plăcea să ni se întâmple lucruri la fel de frumoase în continuare!”

0
2734

Aventura Zalăului în Cupa EHF va continua și după faza grupelor, în condițiile în care fetele antrenate de Gheorghe Tadici s-au calificat duminică în sferturile competiției după victoria cu Larvik de pe teren propriu, 25-22. HC Zalău are opt victorii în nouă meciuri disputate în acest sezon european, performanță obținute doar cu jucătoare românce.

HC Zalău se simte bine însă în Cupa EHF, competiție în care a jucat finala în urmă cu șase ani, însă la acea vreme formatul era diferit. Atunci, cu opt meciuri gruparea din Sălaj ajungea în finală, iar acum abia a ajuns în faza sferturilor. „E o performanță pe care o repetăm, în 2012 am jucat finala Cupei EHF cu Lada Togliatti, dar acum este altceva. Se joacă după formatul Ligii Campionilor, sunt grupe, ai de jucat șase meciuri pentru a te califica în loc de două. E mult mai dificil din punct de vedere sportiv, financiar și al efortului. Trebuie să faci mii și mii de kilometri. Am avut un parcurs bun, patru victorii în calificări și patru în grupe, am punctat bine pentru coeficientul României, la fel ca și Craiova și sper ca CSM București să ajungă în Final Four, pentru că acela e obiectivul lor. Sigur, și în plan intern au obiective, dar nu se pune problema să nu le îndeplinească, având în vedere că au vârfuri din 6-7 țări.”, ne-a spus Gheorghe Tadici, antrenorul Zalăului.

HC Zalău a disputat deja nouă partide în 2018, într-un interval de doar patru săptămâni. Turul de forță al echipei lui Gheorghe Tadici va continua, având în vedere că urmează mâine o deplasare la Cisnădie, sâmbătă meciul de la Hoors, iar în perioada următoare debutul în Cupa României. Competiția din urmă ar putea fi însă lăsată în plan secund de către Zalău, având în vedere efortul mare depus până acum. „Mă gândeam și ieri și azi la acest lucru, voi avea o discuție cu Consiliul Județean și cu acționarii. E enorm să joci nouă meciuri de pe 7 ianuarie până în 4 februarie, sunt mii de kilometri de parcurs. Nu e simplu deloc să joci din trei în trei zile, apar și probleme medicale. Miercuri avem meci la Cisnădie, sâmbătă în Suedia. Trebuie să parcurgem un drum de 12 ore, statul în aeroport nu e deloc plăcut și mă rog să trecem cu bine de aceste meciuri și apoi vedem ce va fi, dacă vom continua pe trei fronturi, campionat, Cupa EHF și Cupa României. Mie îmi place să respect competiția, nu mă dau la o parte, dar trebuie să vedem și pe ce buget ne bazăm pentru că până acum nu a fost stabilit de Primărie și Consiliul Județean.”, spune Gheorghe Tadici, care a luat decizia de a menaja o parte din jucătoarele importante în Suedia. „În mod cert le voi menaja, vor juca o jumătate de repriză sau o repriză, vedem ce va fi. Sigur, o victorie în Suedia ar fi formidabilă, ar contribui și la coeficientul de țară. Dar suntem calificați, jucătoarele au ceva probleme medicale și nu are niciun sens să le forțăm.”. 

Rezultatele obținute în ultimele două sezoane au fost obținute de Zalău doar cu jucătoare din România. Este, de altfel, un proiect pe care Gheorghe Tadici l-a încercat, cu succes, și la Vâlcea în trecut. Cheia succesului? „Nu poate fi decât un răspuns: muncă! E un volum mare de muncă depus, să conduci Larvik 58 de minute și chiar să reziști cu CSM București nu e puțin lucru. Din punct de vedere numeric nu stăm foarte bine, avem 15 jucătoare în lot, iar șase au sub 21 de ani. Îmi pare bine că toată lumea se convinge că se poate face performanță cu o echipă formată 100% din românce. Am demonstrat asta și la Vâlcea, când în doi ani am câștigat cinci trofee, printre care Cupa Cupelor și Supercupa Europei. Iar pentru a câștiga Supercupa Europei trebuia să fii mai bun decât câștigătoarea Ligii Campionilor din sezonul precedent. Toate jucătoarele au crescut, mă bucur că au înțeles ce au de făcut, s-au sacrificat și s-au recuperat. Dacă nu s-ar fi recuperat așa cum ar fi trebuit, probabil că nu ar fi fost aici.”, este de părere Gheorghe Tadici, care își dorește ca echipa sa să nu se oprească aici. „Mi-ar place să ni se întâmple lucruri la fel de frumoase în continuare, și în sferturi, și în semifinale și dacă se poate și mai sus. Toată lumea vrea să fie mai bună ca ieri și mâine mai bună ca azi. Ne dorim performanță, să mergem cât se poate de sus, dar trebuie să avem și șansă și noroc. Acestea nu vin însă dacă nu ai un fond bun de pregătire.”, a concluzionat tehnicianul de 65 de ani.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY