Potaissa Turda trece categoric de Dinamo

0
1314

turda-dinamo 14-15 cantecLa primul meci pe banca tehnică lui Dinamo, Constantin Ștefan a suferit o înfrângere severă, 21-29 pe terenul Potaissei Turda, într-un meci ce s-a transformat într-un adevărat derby al orgoliilor în ultima perioadă.

Meciul de la Turda a curs însă într-un singur sens. Potaissa, mai motivată și echipa mai bună astăzi, a controlat autoritar partida, având în Cântec principalul realizator.

Dinamoviștii s-au aflat la conducere într-un singur moment, în debutul partidei, 2-1, după care gazdele au trecut la cârmă. Mai mult, în primul sfert de oră Constantin Ștefan și-a pierdut un om de bază, pe Ciprian Șandru, care a suferit o entorsă, și l-a trimis pe Ragot în teren, atunci când tabela indica 7-4 pentru gazde. Francezul n-a adus nimic nou în jocul echipei sale, iar Turda și-a continuat prestația bună, în special în defensivă, și s-a putut desprinde astfel la șase goluri după primele 30 de minute.

Oaspeții n-au avut replică nici în partea a doua a meciului, în care Turda s-a dezlănțuit și a făcut ca diferența de pe tabelă să atingă un maxim de zece lungimi: 24-14, 25-15 și 29-19. În ultimele două minute Dinamo a limitat proporțiile scorului, ajungând la 29-21, iar punctele rămân la Turda, total meritat.

Flaviu Sâsâeac, președinte Potaissa Turda: „Era un meci foarte important pentru ambele formații, pentru care ne-am pregătit atent. Pentru prima oară în acest sezon, e o victorie legată de altă victorie, nu mai reușisem acest lucru până acum și asta ne apăsa psihic. Am reușit să facem o apărare solidă și foarte eficientă, care a dus la multe goluri pe contraatac. Victoria a venit și unui fond de joc mai slab al lui Dinamo, cred că atâtea derby-uri jucate în ultima perioadă a dus la o stare de oboseală a lor. A fost un joc disputat în condiții de fair-play, azi echipa mai bună a câștigat. S-au schimbat rolurile față de meciul tur, când ne-au învins 26-20, azi a fost reversul. Această înfrângere nu diminuează șansele lui Dinamo de a se bate la titlu, dar ne menține pe noi cu șanse în lupta pentru play-off. Trecând peste această seară, vom pregăti cu atenție meciul de la Călărași, care în tur ne-au batut categoric. Vrem să ne luăm revanșa și să zâmbim la final.”

Constantin Ștefan, antrenor Dinamo București: „E un meci pe care l-am pierdut de o manieră categorică. Turda a prins o zi foarte bună, noi am greșit foarte mult, am ratat foarte multe situații de finalizare, inclusiv trei aruncări de la șapte metri. Apărarea nu a funcționat așa cum mi-aș fi dorit, nici poarta. Nu cred că a fost vorba de oboseală. Timpul a fost foarte scurt de la numirea mea, băieții nu au răspuns la ce am pregătit. Nu avem ce face, trebuie să trecem peste această înfrângere dureroasă. Dacă implicarea nu e totală, nu avem cum să ne adjudecăm victorii, chiar dacă lotul e valoros. Purtăm o emblemă care are nume în țară și în Europa.”

Potaissa Turda-Dinamo București 29-21 (16-10)
Potaissa Turda: Varo, Szopka (portari), Cîntec 9 goluri, Pavel 4, Urban 4, Dediu 3, Adomnicăi 3, Cîmpan 2, Alisie 2, Marian 1, Savic 1, Rogoz, Ștef, Thalmaier, Fazekas, Lazăr
Dinamo București: Makaria, Fuică, Irimuș (portari), Chiruț 5 goluri, Ragot 3, Diaw 2, Asoltanei 2, Nițu 2, Sandrk 2, Vrankovic 2, Mironescu 1, Băluț 1, Mocanu 1, Răpciugă, Manea, Șandru
Aruncări de la 7m: 1/1, respectiv 5/2
Eliminări: 2 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

sursă foto: Mihaela Bobar / www.actionfoto.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY