Potaissa Turda, în fața primei deplasări europene din istorie

0
1080

potaissa turda 14-15Dacă în urmă cu aproape o lună a avut loc primul meci din istorie în cupele europene al Turzii, mâine va avea loc prima partidă europeană, pe teren străin. Adversară este Junior Fasano, campioana Italiei, care vine din preliminariile Ligii Campionilor.

Turul al doilea al Cupei EHF le pune față în față pe Junior Fasano și Potaissa Turda, două echipe fără experiență în cupele europene. Echipa antrenată de Horațiu Gal a ajuns deja în Italia, joi seară, iar în această dimineață a vizionat partida dintre adversara de mâine și Motor Zaporozhye, din preliminariile Ligii Campionilor. De la ora 17:00, Potaissa Turda va susține antrenamentul oficial, iar în această seară va urma o nouă ședință video. „Am vizionat meciul lor cu Zaporozhye, în care au aliniat prima lor echipă. Este o echipă masivă, dar surprinzător dezvoltă un joc în viteză. E o nouă ocazie în care ar trebui să arătăm o revenire spre jocul nostru obișnuit. Pentru noi, jocul care urmează este cel mai important. Avem regrete legat de situația actuală din clasament, nu cred că e cineva de la Turda care nu-și dorește să facă mai mult. Sper să depășim perioada de criză, suntem aproape de finalul turului de campionat și am avut o prestație sub mediocră. Atât timp cât este play-off, poți să răstorni sezonul regulat. Luăm în calcul să revenim în partea a doua, câteva meciuri bune în partea a doua pot salva sezonul. Locul 8, urmat de locul 5 și de locul 3 în sezoanele precedente arată o valoare a echipei peste ce a arătat până acum, deci nu e nimic absurd în ceea ce gândim. Jucătorii sunt apți, singurul absent este Ignat. Avem nevoie de un meci bun, să putem trece peste perioada mai grea și să legăm niște victorii. Am făcut un meci prost la Dinamo, în care adversarii ne-au dominat prin voință. Am făcut 40 de greșeli și am dat 20 de goluri, deci am jucat o treime din meci. În handbal, cinci minute pot fi suficiente să te ducă la înfrângere, iar noi am evoluat acum aproape o repriză. Sperăm să fie revirimentul nostru. Nu reprezăm doar Turda acum, ci și România. Va fi un joc în care va conta aportul fizic, ne dorim să impunem o viteză superioară față de adversari și să câștigăm.”, ne-a declarat președintele Potaissei Turda, Flaviu Sâsâeac.

Victorie fără emoții înaintea meciului cu Turda

Înaintea partidei cu Potaissa Turda, campioana Junior Fasano a întâlnit pe Alcomo, o nou-promovată în prima ligă italiană. Fasano s-a impus fără probleme, 47-16 (24-9), într-un meci în care Giannoccaro, Brzic, Maione și Taurian au înscris de câte șapte ori. Cel mai bun om al italienilor în preliminariile Ligii, muntenegreanul Beharevic, nu a evoluat.

Partida dintre Junior Fasano și Potaissa Turda va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY