Poli, tot mai aproape de bronz! Bănățenii au câștigat prima partidă a finalei mici

0
3153

Vineri seară, Poli Timișoara a câștigat prima partidă a finalei mici, disputată în compania Potaissei Turda, și mai are nevoie de o singură victorie din două partide pentru a pune mâna pe medaliile de bronz. A fost 31-29 (14-17) la finalul celor 60 de minute.

Fără Chikovani și Timofte, suspendați, și Păiuș, accidentat, Poli nu l-a avut la dispoziție nici pe Halcă. În aceste condiții, Pero Milosevic l-a folosit tot meciul la linia de nouă metri pe Santeiu, iar acesta a avut o mare contribuție în victoria obținută de bănățeni, marcând de șapte ori. În schimb, Turda a plătit tribut meciurilor solicitante cu Odorhei și CSM București și pe final a cedat fizic.

Potaissa a controlat ostilitățile trei sferturi de ceas la Timișoara, însă finalul a fost net al alb-violeților. În primul act, ardelenii au avut de două ori un avantaj de trei goluri, 10-7 și 17-14, cel din urmă fiind de altfel și rezultatul de la pauză.

Prima jumătate a actului secund a fost nebună. Thalmaier și Lazăr au dus scorul la 18-14 și 19-15 pentru Turda, pentru ca Poli să aibă o serie de cinci goluri consecutive și să treacă la conducere: 20-19. Avantajul n-a durat prea mult, Cântec marcând de două ori la rând pentru Turda, 20-21, și tot el a fost cel care a refăcut diferența de la pauză: 21-24 și 22-25. Doar că situația s-a schimbat din nou pe final de meci, iar Poli a gestionat de data aceasta bine momentul. Lasica a marcat pentru 26-25, Santeiu a făcut 28-26 pentru Poli, iar până la final bănățenii s-au păstrat la conducere. Un moment important a avut loc în minutul 58, când Vâlceanu a apărat o aruncare de la șapte metri, executată de Rotaru. Același Lasica a încheiat conturile, marcând în secundele de final golul de 31-29, astfel că Poli trece în avantaj în finala mică a Ligii Naționale.

A doua partidă este programată miercuri, la Turda.

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
SCM Politehnica Timișoara1431
AHC Potaissa Turda1729

Details

Date Time Competition Season
20/05/2016 19:00 Liga Națională masculină 2015-2016 (M)

sursă foto: Facebook Clubul de Handbal CSU Politehnica Timisoara

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY