Paula Ungureanu şi Katarina Jezic se alătură campioanei României

1
7214

Lovitură importană în handbalul românesc! Paula Ungureanu (35 de ani), portarul lui HCM Baia Mare, va evolua, din sezonul viitor, la rivala CSM Bucureşti. Alături de ea, o altă vedetă de la Baia Mare a fost transferată la gruparea din Capitală. Este vorba despre pivotul croatKatarina Jezic (23 de ani).

Paula Ungureanu a fost portarul cu cel mai bun procentaj la aruncări de la 7 metri apărate în fața adversarelor (37% – 11 din 30) la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, acolo unde România s-a clasat pe locul al 3-lea și a câștigat medaliile de bronz.

Lider și în ierarhia paradelor la aruncările de la 7 metri (11), Paula Ungureanu a fost și jucătoarea cu cele mai multe minute jucate la actuala ediție a Campionatului Mondial, dintre toate componentele lotului României. Paula Ungureanu a fost premiată în ierarhiile saitului de specialitate handball-planet.com, fiind desemnată cel mai bun portar din lume, în 2015. Ea a avut 23 de puncte, cu unul mai mult față de portarul campioanei mondiale, Norvegia.

Pe 30 martie, Paula Ungureanu va împlini 36 de ani. Născută în 1980, la Braşov, Paula a mai evoluat la Universitatea Remin Deva, Hypo Niederösterreich, Dunaferr NK, Podravka Koprivnica, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi HCM Baia Mare. Începând cu anul 2009, Paula Ungureanu a jucat la clubul CS Oltchim Râmnicu Vâlcea. Din același an a devenit și titulară pe postul de portar al echipei naționale de handbal a României. Atât la CS Oltchim Râmnicu Vâlcea cât și la echipa națională, Paula Rădulescu a înlocuit-o cu succes pe Luminița Dinu-Huțupan după retragerea acesteia.

Cu echipa naţională, Paula Ungureanu a cucerit o medalie de argint la CM 2005, o medalie de bronz la CM 2015 şi o medalie de bronz la CE 2010.

Campioana României își asigură, astfel, postul de portar pentru sezonul viitor, în condițiile în care brazilianca Mayssa Pessoa se va transfera la Vardar Skopje.

sursă text: www.sportsudest.ro
sursă foto: Deak Laszlo

1 COMMENT

  1. Ce ar fi o aparare Szucs cu Tosterson alaturi. La CSM vorbesc. Ca sa nu zic ca Rosca stie sa faca cel putin apararea mult mai bine decat Rasmussen. Daca stai si te gandesti nu stiu ce a demonstrat Rasmussen. Ca s-a plans de lipsa interului stanga si…. Cam atat

LEAVE A REPLY