Ovidiu Mihăilă: „Putea să câștige oricare dintre echipe” » Reacții după partida HC Adrian Petrea-CSA Steaua 27-29

0
2866

Steaua a obținut trei puncte importante în deplasare, la Reșița, și își consolidează locul al patrulea în clasamentul Ligii Naționale. Duelul dintre HC Adrian Petrea și CSA Steaua Alexandrion a fost unul echilibrat, faptul afirmat de altfel și la conferința de presă de după meci.

Vreau să încep cu felicitările de rigoare, din partea mea către Ovidiu Mihăilă, pentru victoria din seara asta. Provenim din valul tânăr de antrenori, avem o altă viziune, poate o altă concepție față de alți antrenori. Încercăm să implementăm alte stiluri sau cu totul altceva la echipele pe care le conducem. Muncim din greu amândoi. Dar regretul meu e că pe teren se mai află câteodată și alți factori care împiedică munca, rezultatul bun al muncii celor două echipe care își dispută meciul. Am avut un început de meci ezitant, în care portarul Stelei a avut niște intervenții excepționale, care au dus echipa oaspete într-un avantaj consistent. Am reușit pe durata meciului să reglăm problema concentrării la finalizare, am intrat în meci și chiar am avut șansa să câștigăm. Sunt mai mulți factori din cauza cărora am pierdut. Și lipsa noastră de concentrare în unele faze de atac și apărare și pot să zic aici și unele decizii … nu știu… eronate sau voite ale celor doi arbitri. Felicit echipa Steaua pentru calificarea în play-off, le urez mult noroc pe mai departe. Noi nu suntem clubul Steaua, suntem un club mic care a promovat anul trecut în Liga Națională. Pentru noi nu este tragic, avem de muncit, avem de învățat fiecare dintre noi și sper că după fiecare înfrângere și după fiecare victorie să acumulăm doar lucrurile bune din timpul partidei și cele rele să încercăm să le eliminăm. Cu toții am fost conectați la miza meciului cu Steaua. Eu am declarat ce îmi doream vizavi de acest meci. Îmi doream foarte mult să încheiem în seara asta conturile în privința calificării în play-off, dar nu știu dacă unii jucători au fost conectați pe aceeași lungime de undă cu mine. Am avut acea fază din final la scor egal, dar până la urmă așa au simțit Dospinescu și Lela să trateze faza respectivă, cu o aeriană. Eu nu am nimic împotriva modului în care se înscrie un gol, poți să dai un gol și capul, și cu fundul, și cu spatele, în momentul în care ai dat gol pe mine nu mă interesează modul în care ai făcut-o. Așa a fost să fie în seara asta, mergem mai departe. Mai avem încă trei șanse ca să putem câștiga cele trei puncte care să ne asigure prezența în play-off. Urmează încă trei meciuri, cu Timișoara, Ploiești și Baia Mare. Încercăm să câștigăm următorul meci, la Timișoara, unde ne așteaptă un meci mai greu decât cel cu Steaua. Știți foarte bine orgoliile bănățene. Întotdeauna Timișoara – Reșița a fost un meci cu o miză dublă. Sperăm ca la Timișoara să ne bucurăm de victorie și să fim calificați în play-off. Dacă nu, mai avem șansa cu Ploieștiul acasă, dacă nu, mai avem șansa la Minaur. Dacă nu, ne vom duce în play-out, care-i problema? Calificarea în play-off este un obiectiv impus de noi, ca echipă, dacă putem să-l ducem până la capăt e bine. Dacă nu, ne vom lupta pentru obiectivul impus de club”, a declarat antrenorul gazdelor, Adrian Petrea.

„A fost un meci frumos, un meci care a avut ritm, un meci care a arătat oamenilor care au venit la sală niște lucruri extraordinare. În primul rând, caracter și determinare din partea ambelor echipe. A fost un meci extrem de echilibrat, în care, la prima impresie, diferența a făcut-o poarta în anumite momente și ne-a permis să facem o diferență pe final care să ne dea șansa de a câștiga. Dar eu zic că, așa cum s-a desfășurat jocul, putea să câștige oricare dintre echipe. Din punctul meu de vedere, poarta a făcut diferența, cel puțin în repriza a doua. Așa cum am spus-o peste tot, îl felicit pe Adi (Adrian Petrea – n.r.) pentru ceea ce a construit aici, trebuie făcut totul cu răbdare și în timp. Este un om care poate să pună pe picioare sau mai bine spus să revigoreze handbalul din Reșița, pentru că acești oameni trăiesc acest fenomen și este păcat să nu vină la sală să vadă un spectacol. Într-adevăr, e bine când câștigi. Dar atunci se văd adevărații oameni și adevărații suporteri care ajută și sprijină echipa în momentele grele”, a spus Ovidiu Mihăilă, antrenorul Stelei.

„A fost un joc pentru care ne-am pregătit foarte bine. Știam că e un public foarte pătimaș aici la Reșița și am venit cu gândul să câștigăm, dar știam că ne așteaptă un meci greu. Mă bucur că ne-am adjudecat toate punctele, ne ajută foarte mult în lupta pentru locul 4, dar mai avem ceva drum până acolo, pentru că vin trei meciuri foarte grele pentru noi. Suntem foarte bucuroși pentru victoria de la Reșița și ne pregătim pentru meciul cu Dinamo”, a afirmat și Andrei Grasu.

În etapa următoare, ambele echipe dispută derby-uri: CSA Steaua va primi vizita lui Dinamo, în timp ce reșițenii merg la Timișoara.

sursă foto: expressdebanat.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY