Ovidiu Mihăilă, la primul contact cu noua echipă națională de tineret: „Sunt bucuros că au înțeles că trebuie să formeze o echipă unită”

0
3284

Generația 1996-1997 și-a făcut debutul la tineret. După o săptămână de pregătire, tricolorii au susținut trei partide amicale împotriva Portugaliei, formație pe care au învins-o de două ori.

Antrenorul principal al echipei, Ovidiu Mihăilă, a tras primele concluzii. Acesta s-a declarat mulțumit de implicarea băieților și și-a propus o nouă calificare la un turneu final, după ce anul trecut a dus România la Campionatul Mondial din Brazilia, alături de Daniel Apostu. „A fost primul meu contact cu această generație. Am avut patru zile de antrenamente, după care meciurile cu Portugalia, o echipă foarte bună. Pentru această perioadă scurtă sunt extrem de mulțumit pentru ceea ce au realizat acești băieți. În primul rând sunt bucuros că au înțeles că trebuie să formeze o echipă unită. Sper ca în continuare să facem lucruri frumoase și să ne atingem obiectivul în aprilie, calificarea la Campionatul European. Îmi doresc foarte mult ca lumea din handbalul românesc să întoarcă fața și spre această generație.”, ne-a declarat Ovidiu Mihăilă.

Meciurile cu Portugalia au lăsat urmări însă, Bogdan Mănescu și Vencel Csog accidentându-se. Interul dreapta de la Energia a suferit o fractură la antebrațul drept în prima partidă, în timp ce jucătorul Odorheiului are o luxație la cotul stâng. Vestea bună este că la niciunul dintre cei doi nu este nevoie de operație și vor putea începe recuperarea peste 2-3 săptămâni. „Din păcate, s-au accidentat Bogdan Mănescu și Vencel Csog. Sunt băieți extraordinari, sunt dezamăgit pentru aceste lucruri, dar ei vor rămâne alături de noi indiferent de situație și sunt convins că vor face parte din lot la acțiunile următoare. Sunt doi băieți în care eu îmi pun speranțele.”, a comentat situația selecționerul României.

Pentru România va urma un nou turneu de verificare, în perioada 5-7 noiembrie, în Austria, unde va întâlni Austria, Ungaria și Slovenia.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY