Ovidiu Mihăilă, antrenorul echipei naționale de tineret: „Din prima clipă a cantonamentului de la Chiajna și-au dorit calificarea”

0
1393

ovidiu mihailaRomânia s-a calificat după 10 ani la un Campionat Mondial de tineret, în urma unor prestații de excepție în turneul de calificare de la Pitești. Aseară, tricolorii au trecut de Slovenia în meciul decisiv, 27-26, în fața unui public ce a susținut necondiționat echipa.

În fața unei săli arhipline, România a obținut o performanță imensă, reușind să termine peste Croația și Slovenia în preliminariile CM, două forțe din handbalul masculin. Ovidiu Mihăilă, antrenorul naționalei de tineret, a ținut să-și felicite elevii pentru calificare. „Aseară a fost ultima finală din acest turneu, care s-a terminat într-un mod foarte fericit datorită acestor băieți care din prima clipă a cantonamentului de la Chiajna și-au dorit calificarea. Au realizat ce și-au propus în acea primă zi. Le mulțumesc tuturor românilor care ne-au fost alături, sunt convins că vor fi și mai departe. Trebuie să continuăm munca și să obținem o performanță frumoasă în Brazilia. Băieții aceștia s-au obișnuit cu succesul. Trebuie să avem grijă de această generație, dar pentru moment trebuie să-i lăsam să se bucure de ce au realizat.”, ne-a declarat Ovidiu Mihăilă.

Lotul României care a luat startul în preliminariile CM:
Portari: Alexandru Bucătaru (HCM Constanța), Ionuț Iancu (CSM București), Daniel Bobeică (Știința Bacău), Paul Simulescu (HCM Minaur Baia Mare)
Extreme stânga: Nicușor Negru (CSM București), Vlad Sîncelean (CSM București)
Interi stânga: Gabriel Burlacu (CSU Suceava), Dan Racoțea (Wisla Plock), Adrian Lupșe (CSM București)
Centri: Ramon Șomlea (HCM Constanța), Robert Gal (HCM Constanța), Petru Stroe (HC Rom Cri Brașov)
Interi dreapta: Nicolae Ungureanu (CSM București), Rareș Bursuc (LPS Piatra Neamț)
Extreme dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Ionuț Nistor (CSA Steaua Alexandrion București)
Pivoți: Adrian Rotaru (CSM București), Andras Szasz (HC Odorhei), Gabriel Voinea (AHC Dunărea Călărași)
Staff-ul tehnic: Ovidiu Mihăilă (antrenor principal), Daniel Apostu (antrenor secund), Dan Giucă (medic)

Turneul final din Brazilia va avea loc în perioada 19 iulie-2 august, în Brazilia. Până acum, la Campionatul Mondial și-au asigurat prezența Brazilia, Danemarca, Germania, Suedia, Rusia, Franța, Olanda, Norvegia, Belarus, România, Spania, Serbia, Angola, Angola, Egipt, Japonia, Qatar, Coreea de Sud și Tunisia.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY