Ovidiu Mihăilă a vorbit despre prima parte a sezonului: „Sunt mulțumit de toți jucătorii, nu are nimeni ce să le reproșeze!”

0
2445

Handbaliștii de la CSA Steaua Alexandrion București au intrat într-o scurtă vacanță. Unii dintre ei, pentru că Ivan Matskevich se pregătește pentru Campionatul European, iar Said Ouksir a fost convocat în naționala Marocului. Elevii lui Ovidiu Mihăilă au terminat anul pe poziția a cincea, la opt puncte de podium, și calificați în sferturile Cupei României. O primă parte a sezonului bună, așa cum a tras concluziile tehnicianul echipei roș-albastre.

-Cum ați caracteriza anul 2015?
-A fost un an important pentru mine. Nu pot uita calificarea cu echipa națională de tineret la Campionatul Mondial din Brazilia, unde am ocupat locul opt, o performanță extraordinară. Apoi, revenirea mea la Steaua unde am întâlnit niște băieți extraordinari și am reușit să facem într-un timp scurt o unitate de grup ce ne-a permis să abordăm meciurile cu plăcere.

-Cum a fost prima parte a campionatului?
-A fost destul de delicată, cu meciuri foarte echilibrate, în care un factor sau altul au decis rezultatele. Sunt extrem de mulțumit în primul rând de băieți, pentru că și-au dorit să realizeze ceva. Au fost și momente de frustrare, meciuri pierdute la un gol sau terminate la egalitate, dar sperăm să reușim să îndreptăm și aceste lucruri. Eu cred că suntem într-un moment relativ bun și toată această perioadă a fost una de cunoaștere. Sunt convins că în anul care va urma vom face lucruri frumoase împreună.

-Ce ați urmărit în principal până acum în acest sezon?
-În primul rând, am urmărit să păstrez toți jucătorii sănătoși, de aceea am renunțat la multe lucruri din latura handbalistică. Am considerat că prezența lor la fiecare joc este foarte importantă. Acest lucru am urmărit în această perioadă, pentru că efectivul a fost mic.

-Ce simțiți că s-a schimbat față de primul mandat la Steaua?
-Primul mandat a fost introducerea mea în această meserie, a fost o perioadă grea și atunci, una de reconstrucție. Lucrurile au mai evoluat, echipa după acea promovare din Divizia A și-a păstrat locul în Liga Națională și s-a permis o reconstrucție mai în liniște. De la an la an a fost mai mult interes față de această echipă. În această vară Viorel Mazilu și Andrei Cian au făcut o echipă nouă, greu de omogenizat, dar și ușor în același timp, pentru că și băieții și-au dorit să formeze o familie.

-Locul cinci la finalul acestui an. Se putea obține mai mult?
-Din punctul meu de vedere este un loc relativ bun pentru moment. Este clar că se putea mult mai mult, au fost mulți factori care ne-au dus pe locul cinci. Eu zic că locul echipei era undeva în primele trei la finalul acestui an. Nu mai contează, trebuie să privim în viitor și să avem încredere că această echipă va mai crește, va avea o exprimare mai bună în anul ce urmează.

-Totodată echipa s-a calificat și în sferturile Cupei României. E abordabilă o calificare în Final Four și obținerea unui loc în Cupa EHF?
-Fiecare joc trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate. Eu zic că nivelul Ligii Naționale este echilibrat, nicio echipă nu este slabă. Întâlnim Ploieștiul în sferturi, o echipă bună, am avut meciuri echilibrate cu ei. Intrarea noastră în Final Four-ul Cupei României ar reprezenta o mică performanță pe termen scurt. Dacă vom ajunge acolo, ne vom bate să jucăm o finală sau, de ce nu, să câștigăm trofeul. Ar fi o posibilitate să ajungem în cupele europene.

-Este locul patru un obiectiv pentru partea a doua a campionatului, având în vedere că vă oferă avantajul terenului propriu în prima fază a play-off-ului?
-Este și nu este. Așa cum am mai spus-o, echipele sunt foarte echilibrate și orice formație poate învinge în deplasare. Din punctul meu de vedere, nu va fi un mare avantaj jucând două meciuri acasă, dar este foarte important să ne arătăm valoarea. Locul patru este realizabil, cum este și locul doi și locul trei. Trebuie să încercăm să câștigăm toate meciurile până la final și vom vedea atunci unde ne situăm.

-Va avea Steaua o altă față cu Dimache, Dinescu și Apolzan în echipă?
-Este clar că va avea o altă față, pentru că fiecare jucător este extrem de important în angrenajul unei echipe. În ritmul în care se joacă, în meciurile echilibrate e nevoie de schimburi pentru ca jucătorii să prindă finalurile de meci mental odihniți. Mai mult ca sigur, revenirile lor vor avea un impact pozitiv.

-Care jucător v-a impresionat până acum în acest sezon?
-Eu sunt mulțumit de toți jucătorii. Nu are nimeni ce să le reproșeze, că nu și-au dorit sau nu au dat tot ce au avut mai bun. Și ei sunt oameni, e normal să greșească. E foarte greu să duci atâtea jocuri în 7-8 jucători. E o creștere evidentă la Szoke față de sezoanele precedente, e o responsabilitate imensă pe umerii lui fiind coordonatorul de joc al echipei Steaua București. Dar eu și colegii mei, domnul Zamrii și domnul Laufceac, suntem mulțumiți toți băieții.

-Ce vă doriți de la partea a doua a sezonului 2015/2016?
-Vreau în primul rând ca jucătorii să fie sănătoși, pentru că altfel riscăm să punem în pericol rezultatele. Sper să fie mai multă liniște, mai mult fair-play în tot handbalul românesc și echipa care este mai bună în teren să câștige și rezultatele să nu fie influențate de alți factori. Aceste lucruri mi le doresc pentru că ne permit să ne cunoaștem limitele și posibilitățile ca antrenori și vor aduce beneficii și, foarte important, credibilitate handbalului românesc.

-Un mesaj pentru cei care sunt alături de echipă?
-Va mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost și vor fi alături de această echipă cu băieți extraordinari, cu oameni de suflet, iar bunul Dumnezeu sa va dăruiască sănătate și bucurii alături de cei dragi acum când sărbătoarea Crăciunului a poposit în casele și sufletele voastre. Crăciun Fericit tuturor colegilor și oamenilor care muncesc pentru noi în clubul CSA Steaua București.

sursă: Facebook CSA Steaua Alexandrion

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY