Ofensivă de cinci stele

0
1176

rapid-ploiesti 15-16Debut fără emoţii pentru handbalistele de la CSM Ploieşti în noua ediţie a Ligii Naţionale, elevele lui Neven Hrupec reuşind să se impună în această dimineaţă, cu 46-29 (20-16), pe terenul nou-promovatei Rapid Bucureşti. Echipa construită în această vară şi-a arătat potenţialul ofensiv în faţa unei formaţii care a reconfirmat decalajul imens existent între primele două eşaloane ale hanbalului românesc, partida transformându-se la un moment dat într-un util antrenament în perspectiva mult mai dificilelor confruntări care urmează.

Doar debutul meciului a creat ceva confuzie, pentru că startul relaxat al fetelor noastre le-a permis gazdelor să se ducă la 4-0, în minutul 6, însă Farcău şi Tivadar au făcut 4-2, apoi a fost 6-4 pentru Rapid şi, după o serie de patru goluri ploieştene, CSM-ul a întors scorul: 6-8. Şi, deşi rapidistele au avut „abonament” la „7 metri”, iar în tabăra ploieșteană s-au legat trei eliminări consecutive de „2 minute”, tabela le-a rămas favorabilă, tânăra Maria Gavrilă reuşind să încrie pentru 10-12 chiar şi în situaţie de dublă inferioritate. Cu Tatalovic adunând 9 intervenţii până la pauză, iar Ivana Bozovic şi Nicoleta Tudor bombardând poarta gazdelor, CSM-ul s-a desprins până la pauză la patru goluri, cele 20 de reuşite din primele 30 de minute punând în umbră un sezon trecut în care echipa reuşea tot cam atâtea goluri, dar într-un meci întreg.

La reluare, s-a început tot cu un parţial de 4-0, dar, de data aceasta, în favoarea echipei oaspete, golurile venind din toate direcţiile: de la „9 metri”, de pe semicerc sau pe contraatac, prin extremele Farcău şi Preda. La 16-24, era clar că nimic nu se mai putea întâmpla şi, chiar dacă Vasile Mărgulescu a încercat să rupă ritmul CSM-ului prin două time-out-uri cerute în prima jumătate a reprizei, bulgărele a continuat să se rostogolească spre poarta Rapidului. La un gol giuleştean veneau, în replică, două-trei ale Ploieştiului, aşa că diferenţa a crescut constant până la final, ajungându-se la 17 goluri (29-46), chiar dacă Neven Hrupec a rulat tot lotul pe care l-a avut la dispoziţie.

Rapid Bucureşti – CSM Ploieşti 29-46 (16-20)
Sala: „Rapid”. Spectatori: 300.

Rapid: Gureşoaia – Chirigiu (1 gol), Zaremba (9, 5 din „7 metri”), Dobrin (3), Doica (4), Binescu (1), Cr. Niculae (2). Au mai jucat: Arghir – Cruceanu (2), A. Gheorghe, Trifan (1), Bodîrlău (1), M. Popa (5, 5 din „7 metri”), Moroianu. Antrenor: Vasile Mărgulescu.
CSM Ploieşti: Tatalovic (17 intervenţii) – C. Preda (3 goluri), Dmitrovic (4), Burtea Shutska (2), Tudor (8), I. Dinu (3), Facău (7). Au mai evoluat: I. Paraschiv (3) – Tivadar (4, 1 din „7 metri”), Bozovic (7, 1 din „7 metri”), M. Gavrilă (2, 1 din „7 metri”), Ad. Vasilescu (2), Chiricuţă (4, 2 din „7 metri”). Antrenor: Neven Hrupec.

Arbitri: Diana Florescu (Argeş) şi Anamaria Stoia (Argeş).
Observator FRH: Ioan Ciobanu (Bacău).

Statisticile partidei
Aruncări „7 metri”: 12/2 ratate – 6/1 ratată.
Eliminări „2 minute”: 2 (Bodîrlău, Moroianu) – 5 (Dinu, Tatalovic, Tivadar, C. Preda, N. Tudor).

sursă text și foto: csmploiesti.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY