Odorheiul s-a impus greu la Baia Mare

1
2012

Din nou cu un lot restrâns, din care doar Karacic inter de meserie, Minaur a rezistat eroic în fața Odorheiului, formație pentru care Rusia a evoluat din nou. Oaspeții s-au impus greu, 25-24, într-un meci cu trei cartonașe roșii.

Sala „Lascăr Pană” a vibrat din nou, deși n-a fost plină așa cum poate ar fi meritat cei care au mai rămas la Minaur. Iar băimărenii au fost aproape de un rezultat pozitiv, în ciuda tuturor problemelor, în fața unei formații în care Rusia a fost cel mai bun om, la primul meci după foarte mult timp.

Minaur a fost aproape în permanență la conducere în duelul de miercuri seară. Începutul a fost perfect și Sabou a dus scorul la 6-2 după 12 minute, însă oaspeții au reușit rapid să reechilibreze partida, chiar dacă n-au reușit să egaleze decât o singură dată până la pauză. În acest interval, Ojleski a văzut cartonașul roșu în urma unui conflict iscat pe teren ca urmare a aruncării lui Markez din extremă care l-a lovit pe Tatai în față. La cabine Minaur a intrat cu un avantaj de două goluri, poate nesperat la începutul partidei având în vedere formula în care a evoluat.

În partea a doua s-a mers cap la cap până la final. Mihalcea a adus Odorheiul prima oară în avantaj în minutul 40, în inferioritate numerică, însă avantajul echipei lui Vlad Caba a durat puțin. Minaur a revenit la conducere și s-a menținut acolo până în ultimele zece minute, în care a cedat din punct de vedere fizic și Odorheiul a preluat inițiativa. S-a făcut 23-25 printr-un gol semnat de Kuzmanoski cu trei minute înainte de final, iar Ivancsik a readus tribuna la viață printr-un gol din extremă. În timpul rămas oaspeții au reușit să-și mențină avantajul minim și să plece cu toate punctele de pe terenul campioanei, însă a rămas fără Ghiță, care a văzut cartonașul roșu în ultimele secunde pentru un fault asupra lui Karacic. S-a terminat 25-24 pentru Odorhei, un succes mai greu decât s-ar fi anticipat poate, în timp ce băimărenii chiar dacă au pierdut partida, au câștigat respectul unui oraș întreg pentru modul în care au apărat culorile clubului.

HCM Minaur Baia Mare-HC Odorhei 24-25 (13-11)
HCM Minaur Baia Mare: Pop, Tatai, Simulescu (portari), Karacic 11 goluri, Bușecan 4, Sabou 3, Cristescu 3, Ivancsik 2, Bera 1, Marta
HC Odorhei: Szabo, Orban, Jokanovic (portari), Rusia 6 goluri, Ghiță 4, Kuzmanoski 4, Markez 4, Mihalcea 3, Onyejekwe 2, Ojleski 1, Talas 1, Sipos
Aruncări de la 7m: 6/6, respectiv 1/1
Eliminări: Ivancsik, Bușecan, Tatai, Sabou, respectiv Sipos (3), Rusia, Ghiță, Onyejekwe (2)
Cartonașe roșii: Ojleski, Sipos (trei eliminări), Ghiță

sursă foto: Facebook HCM Minaur Baia Mare

1 COMMENT

  1. Pacat ca fost un meci cu arbitraj din nou scandalos, cu favorizare batatoare la ochi pt. gazde, dovedite nici numai de imaginile televizate, da si de statistica meciului: 3! cantonase rosii pt. oaspeti, eliminari: 6-20 min!, lovituri 7m: 1-6 in favoarea gazdelor! Opinia mea este ca nu asa trebuie sprijinita un club istoric, aflata in conditi financiale grele.

LEAVE A REPLY