Odorheiul învinge Energia pentru a patra oară consecutiv » Liviu Andrieș contestă arbitrajul

0
1069

szkc_suceava_rusia_20141020HC Odorhei a început cu dreptul anul 2015, învingând în deplasare pe Energia, scor 30-28. Liviu Andrieș s-a declarat însă nemulțumit de arbitraj, considerând că acesta a influențat rezultatul final.

Prima repriză a fost echilibrată, chiar dacă începutul a fost favorabil oaspeților. Speculând eliminarea primită de Dragnea, Odorheiul s-a desprins la 5-2 și apoi, pe inferioritate, diferența s-a mărit la patru lungimi după reușita lui Mihalcea (3-7). Energia a reușit însă să reintre în meci, egalând la 10 prin Stankevicius, aflat poate la cel mai bun meci al său în tricoul gorjenilor, dar la pauză tot elevii lui Vlad Caba s-au aflat în avantaj, 13-14.

Echilibrul a persistat până în finalul meciului, iar Energia a trecut în avantaj în minutul 45, după ce Sifre a înscris din extremă. Stoica, la primul său meci în tricoul echipei din Tg. Jiu, a făcut 22-21 trei minute mai târziu, dar a fost ultimul moment în care gazdele s-au aflat la conducere. Rusia, cu două goluri consecutive, a întors scorul, iar până la final elevii lui Vlad Caba au reușit să-și mențină avantajul obținut. În ultimul minut, Mihalcea a dat lovitura de grație, marcând pentru 30-28, iar Odorheiul rămâne la egalitate, pe primul loc, cu Minaur, însă cu un meci mai puțin disputat.

Liviu Andrieș, potrivit site-ului oficial al Energiei: „Din păcate, cu adaptarea arbitrilor la noul sistem de fluierat este problema. Cum se face că numai împotriva noastră se adaptează și împotriva adversarului nu se adaptează? Este o enigmă. În acest campionat numai ” enigme” de astea am avut parte. La toate jocurile de acasă pe care le-am pierdut la un gol-două, cu echipele care sunt sus acolo și se bat la campionat, noi am avut de fiecare dată aceste necunoscute. Arbitrajul pentru noi se adaptează la nivelul european, iar pentru oaspeți se adaptează la nivelul românesc. Ce comentarii să mai facem? Ați fost la meci și ați văzut ce s-a întâmplat. Efectiv nu cred că avea rost să facă ceea ce au făcut din acest joc. Trebuia să fluiere ce este în teren și probabil că era un joc destul de animat. Ei au creat tensiunea, nu jucătorii au transmis tensiunea către arbitrii, ci invers. Nu știu dacă suntem vânați, dar după prestația arbitrilor rămâne… Nu știu dacă cineva vrea să retrogradeze Energia, pentru că Energia este un club serios, cu stabilitate și nu cred că cineva își dorește acest lucru. Având în vedere situația noastră, echipele care vin aici vor să ia puncte și este clar că își i-au toate “măsurile de rigoare”.

Energia Pandurii Tg. Jiu-HC Odorhei 28-30 (13-14)
Energia: Stankevicius 8 goluri, Acatrinei 6, Sifre 5, Dragnea 3, Stoica 3, Enache 2, Ilieș 1
HC Odorhei: Rusia 10 goluri, Mihalcea 7, Majnov 6, Ramba 4, Kuzmanoski 2, Onyejekwe 1
Aruncări de la 7m: 1/1, respectiv 4/2
Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 7 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY