Odorheiul câștigă în secundele de final pe terenul Stelei

0
2567

Capul de afiș al etapei a XII-a a Ligii Naționale masculine a fost ținut de duelul de vineri seară, de la Chiajna, dintre CSA Steaua Alexandrion București și HC Odorhei. A fost un meci spectaculos, pe care oaspeții l-au câștigat cu 30-29, în ultimele secunde, după golul lui Markez din aruncare de la șapte metri.

Duelul echipelor aflate pe locurile 3 și 5 a fost unul spectaculos, dramatic în final, deși la un mijlocul celor două reprize oaspeții lăsau impresia că se desprind decisiv pe tabelă. Steaua a avut menirea de a nu ceda și de a reveni de fiecare dată.

Începutul meciului a aparținut Odorheiului, care pe fondul unei defensive mai mobile a reușit să se desprindă pe tabelă. S-a făcut rapid 6-3 și 8-5 și Ovidiu Mihăilă solicita deja primul timp de odihnă al meciului, în speranța de a-și trezi elevii. Doar că și de la reluare echipa lui Vlad Caba a făcut legea. Kuzmanoski a punctat pentru 13-7 și l-a forțat pe antrenorul gazdelor să ia al doilea time-out, deși era abia minutul 20. Până la pauză stelișii au dat semne de viață, și-au ridicat nivelul în defensivă și au găsit soluții mai bune la finalizare în fața unui inspirat Jokanovic. Așa a fost posibil ca echilibrul să se restabilească din nou, iar avantajul oaspeților să devină unul minim după primele 30 de minute: 16-15.

Steaua a reușit să egaleze la 17 în startul părții a doua prin Ouksir, însă imediat Odorheiul s-a desprins din nou. Cu 14 minute înainte de final Markez refăcea un avantaj liniștitor pentru echipa sa, de patru goluri, și punctele păreau că merg încet, dar sigur, către Odorhei. Dar echipa lui Ovidiu Mihăilă a mai forțat o revenire miraculoasă, așa cum a încercat și în etapa trecută, în derby-ul cu Dinamo. Cu un minut înainte de final efortul a fost răsplătit și tot francezul gazdelor a restabilit egalitatea, 29-29, scor la care Markez a aruncat pe lângă poartă și a oferit posibilitatea „roș-albaștrilor” să treacă pentru prima oară în avantaj. Georgescu a aruncat însă în blocaj și Jokanovic a putut respinge, iar pe atac Kuzmanoski a obținut o aruncare de la șapte metri cu opt secunde înainte de final și Markez a transformat cu sânge rece. 30-29 pentru Odorhei scor final, o victorie importantă, la capătul unei partide spectaculoase.

CSA Steaua Alexandrion București-HC Odorhei 29-30 (15-16)
CSA Steaua: Matskevich, Dragomir (portari), Georgescu 8 goluri, Florea 8, Szoke 4, Ouksir 4, Grasu 3, Johansson 1, Cian 1, Stanciu, Irimescu
HC Odorhei: Szabo, Szilard, Jokanovic (portari), Markez 11 goluri, Talas 5, Ghiță 4, Onyejekwe 4, Ojleski 3, Kuzmanoski 1, Szasz 1, Bogunovic 1, Sipos
Aruncări de la 7m: 4/3, respectiv 5/4
Eliminări: Grasu, Georgescu, Szoke, Ouksir, respectiv Ojleski, Ghiță

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY