Nume importante participă la prima etapă europeană de handbal pe plajă! Aihan Omer: „Este un început de drum pentru noi, e un sport ce câștigă mulți adepți!”

0
6442

Prima etapă europeană de handbal pe plajă organizată vreodată în România debutează la finalul acestei săptămâni, cu 11 echipe la start și nume importante din handbalul românesc.

Baia Mare Beach Handball Challenge a ajuns la a treia ediție, dar pentru prima oară în istorie reprezintă o etapă din cadrul European Beach Handball Tour. Organizat în centrul istoric al orașului Baia Mare de către Tudor Marta, jucătorul lui Minaur Baia Mare, turneul din acest an propune nume importante la start, dar și o premieră: prima competiție oficială la care vor participa naționalele României, feminină și masculină, din istorie.

Handbaliști încă în activitate, antrenori sau conducători de club se vor afla pe nisipul de la Baia Mare. Adrian Țenghea, Emilian Marocico, Andrei Bejinariu, Mihai Rohozneanu, Sabin Ignat sau Ionuț Nistor se află în lotul României antrenat de Aihan Omer, iar Nicoleta Tudor, câștigătoare a Cupei EHF în sezonul trecut, joacă pentru naționala feminină a României, antrenată de arbitrul Adrian Georgescu. Îi mai putem vedea la lucru pe șase componenți ai lui Minaur, Tudor Marta, Georgel Haiduc, Robert Nagy, Benjamin Szabo, Tudor Botea și Răzvan Apostu,care vor debuta chiar împotriva colegului lor, Yurii Pop, antrenorului lor, Raul Fotonea, și a directorului clubului, Ionuț Marta. Delegat EHF este arbitrul Romeo Ștefan, iar partidele vor fi oficiate de trei cupluri, formate din Georgiana Doană și Ana Maria Gociu, Dana Enache și Corina Răduț și Alin Gherman și Adrian Moldovan.

Mihai Rohozneanu este unul din personajele cele mai implicate în acest fenomen. Antrenorul naționale de tineret a României la Campionatul European de acum două săptămâni, fostul internațional va juca sub comanda lui Aihan Omer la acest turneu. Și pentru el însă trecerea din sală pe nisip este dificilă. „În România, handbalul de plajă este la început și e ceva nou pentru noi. La mine e a doua acțiune, am fost cu naționala de tineret la Campionatul European, iar acum încercăm să formăm o echipă de seniori. Turneul de la Baia Mare este un mod bun de promovare al acestui sport, ne-am dori mai multe acțiuni de acest gen în România, dar e bine că îl avem și pe acesta. Handbalul pe plajă e alt sport, regulile sunt diferite și e nevoie de pregătire specifică pentru a obține ceva rezultate. E greu de spus cum ar putea arăta viitorul în handbalul pe plajă, sunt alte țări mult mai dezvoltate pe această ramură, au săli de antrenament cu nisip”, ne-a spus Mihai Rohozneanu.

Fost selecționer al naționalei masculine de seniori indoor, Aihan Omer este și primul selecționer al naționalei României de handbal pe plajă. Baia Mare Beach Handball Challenge este prima acțiune din istoria reprezentativei. „Este pentru prima dată în istorie când se reunește o echipă de handbal pe plajă de seniori. Este un început de drum pentru noi, e un sport ce câștigă mulți adepți, iar faptul că handbalul pe plajă a devenit sport olimpic dă participanților un impuls. Noi încercăm să facem o echipă puternică la acest sport. Important e ca oficialii cluburilor să înțeleagă că reprezentăm România, iar jucătorii să vină cu multă determinare la acțiunile loturilor”, ne-a spus Aihan Omer. Printre jucătorii selecționați se află și șase jucători care în sezonul trecut au activat în Liga Națională. A fost, însă, o selecție intuitivă, așa cum ne-a dezvăluit Aihan Omer. „Am convocat câțiva jucători din Liga Națională mai mult la intuiție, pentru că nu știu cum se vor adapta la acest sport. Voi aduce, pe rând, mai mulți jucători, pentru a vedea cine se pliază pe această disciplină. Vom fixa un lot de 20 de jucători, cu care vom participa la turneele importante internaționale. Este complet diferit față de handbalul în sală, pe nisip avem procedee specifice, pe care jucătorii nu le stăpânesc bine.  Totul necesită timp, avem nevoie de pregătire, iar cele zece zile pe care le-am avut nu au fost suficiente. Avem nevoie de 4-5 acțiuni, pentru a rula cât mai mulți jucători, iar apoi obiectivul este calificarea la Campionatul European de anul viitor”, a concluzionat Aihan Omer.

Programul turneului de la Baia Mare:
VINERI, 13 iulie 2018

15:30 Deschiderea oficială
16:00 Tricolorii – Zakarpattya (Teren 1)/ Beach Bulls – Unfiltered handball team (Teren 2)
17:00 Beach Girls – Ucraina (Teren 1)/ Mountaineers – România (Teren 2)

Reprezentatie Kangoo Jumps oferită de Silvia Marta – presenter Kangoo Jumps

18:00 Beach bulls – Tricolorii (Teren 1)/ Ucraina – Golden Boys (Teren 2)
19:00 Baywatch – Beach Girls (Teren 1)/ Ucraina – Mountaineers (Teren 2)
20:00 Unfiltered handball team – Ucraina (Teren 1)/ Zakarpattya – Golden Boys (Teren 2)

SÂMBĂTĂ, 14 iulie 2018
16:00 Tricolorii – Ucraina (Teren 1)/ Beach Bulls – Zakarpattya (Teren 2)
17:00 România – Baywatch (Teren 1)/ Mountaineers – Beach girls (Teren 2)

Reprezentatie taekwondo oferită de Club Sportiv Ge-baek

18:00 Ucraina – Beach bulls (Teren 1)/ Golden Boys – Unfiltered handball team (Teren 2)
19:00 Ucraina – România (Teren 1)/ Baywatch – Mountaineers (Teren 2)
20:00 Tricolorii – Golden Boys (Teren 1)/ Unfiltered handball team – Zakarpattya (Teren 2)
21:00 Party pe plaja

DUMINICĂ, 15 iulie 2018
10:00 Ucraina – Zakarpattya (Teren 1)/ Beach Bulls – Golden Boys (Teren 2)
10:45 Baywatch – Ucraina (Teren 1)/ România – Beach girls (Teren 2)

Reprezentatie taekwondo oferită de Club Sportiv Dragonul

11:30 Unfiltered Handball team – Tricolorii
12:15 Finala mică masculină
13:00 Finala mare feminină
13:45 Finala mare masculină
14:30 Festivitate premiere

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY