Norvegia-Spania și Rusia-Olanda sunt semifinalele Campionatului Mondial din Japonia! România va întâlni Coreea de Nord în turneul preolimpic

0
1560

În această după-amiază s-au stabilit cele două semifinale ale Campionatului Mondial de handbal feminin. Acestea sunt Norvegia-Spania și Rusia-Olanda și vor avea loc vineri, de la 10:30 și 13:30.

Norvegia a câștigat Grupa Principală I, după ce în ultima zi a învins pe Germania în meci decisiv cu 32-29. Olanda a prins un loc în semifinale, terminând a doua, deși începuse faza a doua a grupelor cu două înfrângeri. În Grupa Principală II, Rusia a termina cu victorii pe linie și a fost urmată de Spania, care a încheiat a doua, ajutată și de victoria Muntenegrului în fața Suediei, 26-23, de astăzi.

Germania-Suedia, meci decisiv pentru calificarea la turneul preolimpic

Totodată, lucrurile sunt clare în ceea ce privește prezența la turneele preolimpice. Până acum, calificate sunt Norvegia, Rusia, Olanda, Spania, Serbia, Muntenegru, Suedia, România, Senegal, Argentina, China și Coreea de Nord, cu mențiunea că echipa care va câștiga turneul final, oricare din primele patru din această listă, se va califica direct la Jocurile Olimpice. Meciul pentru locurile 7-8 devine astfel capital pentru Germania, care este obligată să învingă pentru a ajunge în calificările pentru Olimpiadă. Deși are locul asigurat la turneele preliminare, Suedia va lupta pentru locul 7, deoarece acesta asigură un drum destul de ușor spre Tokyo 2020, cu Senegal și Argentina. Dacă Suedia învinge Germania, Ungaria va prinde un loc în calificări.

Un lucru este cert în acest moment, România va întâlni în turneul preolimpic pe Coreea de Nord, reprezentanta Asiei. Al doilea adversar se va stabili vineri, câștigătoarea duelului pentru locurile 5-6, dintre Serbia și Muntenegru, iar grupa va fi completată cu pierzătoarea finalei mici.

Franța a câștigat President Cup

Cotată ca favorită la semifinale, Franța a părăsit prematur competiția, însă a câștigat President Cup și a încheiat Campionatul Mondial pe locul 13. Echipa din Hexagon este însă calificată direct la Olimpiada din 2020, din postura de campioană europeană. La Tokyo și-au mai asigurat prezența Japonia (gazda turneului), Angola (campioana Africii), Brazilia (campioana Americii de Sud) și Coreea de Sud (campioana Asiei).

România, locul 12 la CM 2019

România a terminat Mondialul din Japonia pe poziția a 12-a, după ce a pierdut toate meciurile cu adversarele din Main Round. Danemarca a terminat pe 9, Japonia pe 10, iar Coreea de Sud pe 11. Ungaria, echipă eliminată de România, a terminat pe 14.

Programul ultimelor meciuri de la CM 2019:
Vineri, ora 4:30 – Germania-Suedia (7-8)
Vineri, ora 7:30 – Serbia-Muntenegru (5-6)
Vineri, ora 10:30 – Norvegia-Spania (semifinala 1)
Vineri, ora 13:30 – Rusia-Olanda (semifinala)
Duminică, ora 10:30 – Finala mică
Duminică, ora 13:30 – Finala mare

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY