Naționala României a plecat la Euro! Crina Pintea, marea absentă

0
505

Echipa națională de handbal este în drum spre Danemarca, acolo unde se desfășoară EURO 2020, în perioada 3-20 decembrie.

Înainte de plecare, selecționerul Bogdan Burcea a făcut o declarație oficială. Deși înainte de acest campionat european echipa noastră nu a avut posibilitatea să joace niciun meci amical, antrenorul naționalei este convins că ”România poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligența și cu disciplina tactică. (…) Întâlnim trei adversari (Germania, Polonia, Norvegia) care au în componență un număr mare de sportive angrenate în competițiile majore europene. Toate cele trei echipe au obținut rezultate destul de bune atât la nivel de cluburi, cât și la nivelul echipei naționalei. Meciul de debut împotriva Germaniei e foarte important pentru noi. Este un meci în care un eventual rezultat pozitiv ne poate construi un capital de încredere, important în abordarea ultimelor partide din grupă cu Polonia și Norvegia.”

”Să întâlnim și să învingem Norvegia va fi și modul nostru de abordare”

Obiectivul României încă de la primul meci este să câștige fiecare partidă: ”Ne-am decis să luăm lucrurile pas cu pas, să ne concentrăm maxim pe prima partidă. Asemănările dintre Germania și Polonia, exceptând mici diferențe între cele două echipe, ne ajută pentru acest debut. Ultimul meci în compania Norvegiei, care nu mai are nevoie de prezentare, e una dintre cele mai performante echipe în ultimii 20-25 de ani, cred că este o provocare pentru fiecare adversar.”

Crina Pintea, marea absentă de la EURO 2020

La ultima testare efectuată conform calendarului impus de EHF, rezultatul testarii pentru Crina Pintea a fost Sars-Cov-2 pozitiv. Sportiva nu prezintă simptome si se afla in izolare. ”Crina reprezintă o absență importantă în angrenajul echipei naționale în ambele faze de joc, atac și apărare, însă mesajul meu pentru fete a fost foarte simplu. În momentul în care am avut certitudinea că ea nu se poate alătura echipei, cele care sunt obligate să suplinească acest post, trebuie să fie Crina la pătrat din toate punctele de vedere”, a spus Bogdan Burcea.

Protocolul urmat de Federația Română De Handbal în cantonamentul premergător EURO 2020 a fost deosebit de strict în privința testărilor: ”Am urmat protocolul, am așteptat cu teamă rezultatele testărilor, însă acestea sunt vremurile pe care le trăim, ne supunem acestor reguli care sunt în favoarea noastra și a fenomenului în general”, a adăugat selecționerul naționalei.

sursă: frh.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY