Naționala masculină, la prima acțiune sub comanda lui Xavi Pascual! 23 de jucători vor fi prezenți la Izvorani

1
12944

Anunțat astăzi oficial de către Federația Română de Handbal, Xavi Pascual va ajunge în cursul acestei seri în România. Primul contact cu tricolorii va avea loc în perioada 9-12 iunie, la Izvorani, într-un cantonament în care se vor afla 23 de jucători.

Xavi Pascual a conturat un lot lărgit de aproximativ 30-32 de jucători, din care fac parte mai mulți jucători din generația 1994, prezentă la Campionatul Mondial de tineret din vara trecută. La acțiunea de la Izvorani vor lipsi însă, motivat, Mihai Popescu, Ionuț Irimuș, Nicușor Negru, Alexandru Asoltanei, Ionuț Ramba, Alexandru Șimicu, Ciprian Șandru și Vali Ghionea care și-au programat vacanțe în aceeași perioadă, în timp ce Cristi Ghiță este accidentat. La fel ca și la ultimele acțiuni, Chike Onyejekwe a refuzat convocarea la lotul național.  De asemenea, deși accidentați, Ramon Șomlea, Huba Talas și Marius Mocanu se vor prezenta la reunire. „Este un lot undeva la 30-32 de jucători, pe care Xavi Pascual și-ar fi dorit să-l aibă în pregătire. Ne dorim ca la finalul cantonamentului să tragem o linie amândoi și să vedem pe cine ne putem baza pentru jocurile din lunile octombrie și noiembrie, cu Belarusul la Minsk și Polonia la Cluj.”, ne-a declarat Sorin Toacsen, antrenorul federal al României.

Lotul României pentru acțiunea de la Izvorani: 
Portari: Ionuț Iancu (CSM București), Darius Makaria (Dinamo București), Tudor Stănescu (HC Vaslui)
Extreme stânga: Daniel Bera (HCM Minaur Baia Mare), Gabriel Florea (CSA Steaua Alexandrion București)
Interi stânga: Dan Racoțea (Wisla Plock), Georgică Cîntec (Potaissa Turda), Robert Militaru (CSM București)
Centri: Ionuț Rotaru (Potaissa Turda), Alexandru Csepreghi (Creteil), Ramon Șomlea (CSM București), Cristi Fenici (Poli Timișoara)
Interi dreapta: Bogdan Criciotoiu (Eisenach), Demis Grigoraș (Poli Timișoara), Nicolae Ungureanu (CSM București)
Extreme dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Ionuț Nistor (Energia Pandurii Târgu Jiu), Andrei Mihalcea (HC Odorhei)
Pivoți: Adrian Rotaru (CSM București), Huba Talas (HC Odorhei), Andrei Savenco (Dinamo București), Iulian Stamate (CSM București), Marius Mocanu (Dinamo București)

Primul meci oficial al lui Xavi Pascual pe banca tehnică a României este programat pe 2-3 noiembrie, la Minsk, împotriva Belarusului, în preliminariile Euro 2018.

1 COMMENT

  1. Szoke de la steaua , si Grigoras de la dinamo trebuia sa fie in lot . Sunt adusi pensionari la nationala .

LEAVE A REPLY