Naționala de tineret, gata pentru preliminariile Campionatului Mondial: „E momentul ca băieții să-și demonstreze că pot juca handbal de calitate”

1
1828

dan racotea romania lotUltimul tren al generației 1994-1995 pornește de la Pitești, începând cu mâine, când în Sala „Trivale” debutează preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia. Echipa României are o misiune foarte dificilă, aflându-se într-o grupă cu Bulgaria, Croația și Slovenia, cele două din urmă având în componență câțiva jucători deja consacrați.

România a început pregătirea pentru acest turneu încă de anul trecut și a participat inclusiv la un turneu în Polonia, alături de KSZO Ostrowiec, Polonia și Rusia, unde a câștigat un meci și a pierdut două. Tricolorii mici sunt însă motivați la maxim pentru a răsturna calculele hârtiei, să termine primii și să meargă la turneul final, ultimul înaintea trecerii la seniori. „Este și pentru mine o mare provocare. Este prima participare de genul acesta din postura de antrenor principal, a fost o mare satisfacție profesională să fiu prezent aici. Îmi doresc să jucăm un handbal de calitate, iar în urma jocului și constanței din fiecare zi să obținem calificarea. E un turneu greu, toate cele trei echipe își doresc calificarea, fiecare detaliu, gol, minut va conta.”, ne-a spus antrenorul principal al echipei, Ovidiu Mihăilă. Acesta știe care este cheia acestui turneu. „Trebuie să facem față psihic în primul rând. Am încredere că nu va avea nimeni ce să le reproșeze la final, vor da tot ce au mai bun. Sper să ne facem o bucurie nouă în primul rând, celor care formăm acest  colectiv. E un pas important în cariera mea și sper că ce le-am transmis să se vadă în teren. Croația și Slovenia sunt echipe bune, au jucători în Champions League, nu ne rămâne decât să fim foarte motivați. Sper ca forța grupului să-și pună amprenta. Ar fi o încununare a lor pentru tot acest timp petrecut la lot. Este momentul să-și demonstreze că pot fi prieteni, că pot juca handbal de calitate și la final să se bucure de calificare.”, a concluzionat antrenorul echipei naționale de tineret.

Lotul convocat de Ovidiu Mihăilă și Daniel Apostu pentru turneul de la Pitești, din perioada 9-11 ianuarie:
Portari: Alexandru Bucătaru (HCM Constanța), Ionuț Iancu (CSM București), Daniel Bobeică (Știința Bacău), Paul Simulescu (HCM Minaur Baia Mare)
Extreme stânga: Nicușor Negru (CSM București), Vlad Sîncelean (CSM București)
Interi stânga: Gabriel Burlacu (CSU Suceava), Dan Racoțea (Wisla Plock), Adrian Lupșe (CSM București)
Centri: Ramon Șomlea (HCM Constanța), Robert Gal (HCM Constanța), Petru Stroe (HC Rom Cri Brașov)
Interi dreapta: Nicolae Ungureanu (CSM București), Rareș Bursuc (LPS Piatra Neamț)
Extreme dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Ionuț Nistor (CSA Steaua Alexandrion București)
Pivoți: Adrian Rotaru (CSM București), Andras Szasz (HC Odorhei), Gabriel Voinea (AHC Dunărea Călărași)
Staff-ul tehnic: Ovidiu Mihăilă (antrenor principal), Daniel Apostu (antrenor secund), Dan Giucă (medic)

Programul turneului de la Pitești:
9 ianuarie, ora 18:00 – România-Bulgaria (Digisport)
9 ianuarie, ora 20:00 – Slovenia-Croația
10 ianuarie, ora 18:00 – Croația-România (Digisport)
10 ianuarie, ora 20:00 – Bulgaria-Slovenia
11 ianuarie, ora 16:00 – Croația-Bulgaria
11 ianuarie, ora 18:00 – Slovenia-România (Digisport)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY