Misiune infernală pentru Turda, șansă pentru Steaua și Constanța! Adversar facil pentru CSM București în Cupa Challenge

0
8954

Cele trei reprezentante ale României în Cupa EHF, CSA Steaua București, Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud Constanța, și-au aflat adversarii din primul și al doilea tur preliminar. Dintre acestea, Turda are cea mai grea misiune.

CSA Steaua București și Potaissa Turda iau startul în primul tur preliminar al Cupei EHF. Vicecampioana României va da piept cu reprezentanta Croației GRK Varazdin 1930, locul patru din sezonul trecut. Steaua va disputa primul meci în deplasare, pe 1/2 septembrie, iar returul pe teren propriu, o săptămână mai târziu. În schimb, Potaissa Turda va avea o misiune mult mai dificilă, împotriva locului trei din Portugalia, FC Porto. Lusitanii au eliminat în sezonul 2013/2014 pe HCM Constanța în preliminariile Ligii Campionilor și în sezonul trecut au evoluat în grupele competiții, reușind două victorii importante, cu Midtjylland și Granollers. La fel ca și Steaua, Turda va disputa primul meci în deplasare și returul acasă.

În turul al doilea preliminar va intra și HC Dobrogea Sud Constanța, care o va întâlni cel mai probabil pe reprezentanta Cehiei, Talent Plzen. Pentru al cincilea sezon consecutiv, Plzen evoluează în preliminariile Cupei EHF, iar o singură dată a trecut de turul al doilea. În cazul în care își vor câștiga partidele din primul tur, Steaua va juca mai departe cu Maccabi Rishon Lezion, din Israel, iar Potaissa Turda cu SKA Minsk.

De asemenea, CSM București și-a aflat adversarul din turul al treilea al Cupei Challenge. Echipa din capitală va juca fie împotriva belgienilor de la Estudiantes, fie împotriva grecilor de la Parnassos Strovolou.

Programul meciurilor echipelor românești:
Cupa EHF, turul I (1/2 septembrie, 8/9 septembrie):
FC Porto-Potaissa Turda
GRK Varazdin 1930-CSA Steaua București

Cupa EHF, turul II (17/18 noiembrie, 24/25 noiembrie):
HC Dobrogea Sud Constanța-Talent Plzen/Glasgow HC
GRK Varazdin 1930/CSA Steaua București-Maccabi Rishon Lezion
FC Porto/Potaissa Turda-SKA Minsk

Cupa Challenge, turul III (6/7 octombrie, 13/14 octombrie):
CSM București-Estudiantes/Parnassos Strovolou

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY