Minaur câștigă un meci nebun și merge în finala cu CSM București !

0
1429

pribanic baia mare-dinamoMinaur Baia Mare este a doua finalistă a Ligii Naționale masculine după succesul cu 27-24, în urma aruncărilor de la șapte metri, din meciul decisiv cu Dinamo. În ultimul act, băimărenii se vor lupta cu CSM București, posibila finală și în campionatul feminin.

A fost un meci aprig disputat, iar presiunea și-a spus din plin cuvântul. Ambele formații au greșit mult, dar au oferit un meci spectaculos, cu multe răsturnări de scor.

Ambii antrenori au folosit un prim șapte diferit față de cel din meciul trecut, Bera și Milas începând în locul lui Sabou și Eklemovic, în timp ce Sandrk l-a schimbat pe Diaw. Și croatul dinamovist a fost cel care a deschis scorul, în minutul 3, cu șansă, dar Minaur a întors rapid scorul, prin reușitele lui Bera și Sadoveac. Au urmat momente slabe de joc de ambele părți și s-a mers cap la cap până la încheierea reprizei, cu mențiunea că Minaur a avut avantaj de două goluri în patru rânduri, iar Dinamo a revenit la conducere în minutul 24, după golul lui Vrankovic.

Începutul reprizei a doua i-a avut în prim-plan pe Tatai și Irimuș, care s-au întrecut în parade spectaculoase. Primul gol al actului a fost semnat de Eklemovic, trimis în luptă de Lars Walter (13-13), Vrankovic a replicat rapid, scor la care Răpciugă a fost eliminat pe timp de două minute. Minaur n-a profitat de superioritate, și mai mult de atât, Dinamo s-a desprins la două lungimi: 14-16. Avantajul s-a menținut până în minutul 49, moment în care danezul de pe banca băimărenilor a cerut time-out și indicațiile sale s-au dovedit a fi prețioase. Minaur a înscris de patru ori consecutive, chiar dacă între timp ambele formații au avut dublă superioritate, iar gazdele au ratat două aruncări de la șapte metri, prin Eklemovic și Stegavik. Finalul a fost nebun, deoarece Dinamo a reușit să revină și să egaleze, trimițând decisivul la aruncările de departajare, printr-o „dublă” a lui Mironescu, care nu făcuse o partidă grozavă până în acel moment.

Primii care au greșit au fost băimărenii, Irimuș ghicindu-l încă o dată pe Eklemovic, după ce Sadoveac și Mironescu transformaseră primele aruncări. Sandrk, Sabou, Ragot și Grasu, pe rând, au marcat și ei, după care Vrankovic a trimis în bara din dreapta, deși Tatai plecase în colțul opus, iar Minaur spera din nou la finală. Malmagro l-a luat însă la țintă pe Makaria și Dinamo a avut șansa de a rezolva calificarea, însă Mocanu a trimis o boltă moale, prinsă ușor de Tatai.

S-a trecut astfel la o nouă serie de câte cinci aruncări, acolo unde Dinamo a cedat complet însă. Tatai i-a ghicit pe Mironescu și Sandrk, iar Ragot a trimis doar în bară, în timp ce Sadoveac, Eklemovic și Sabou au transformat cu sânge rece. Minaur merge în finala cu CSM București și are șansa de a reuși eventul pentru a treia oară în istorie, urmând să aibă, la fel ca în tot play-off-ul, avantajul terenului propriu în cazul unui meci decisiv.

HCM Minaur Baia Mare-Dinamo București 27-24 (12-13, 21-21, 24-24) – după aruncările de la 7m. 2-1 la general
HCM Minaur Baia Mare: Pop, Tatai (portari), Eklemovic 5 goluri (3 din 7m), Stegavik 4, Sadoveac 3, Malmagro 3, Bera 3, Grasu 1, Pribanic 1, Fotache 1, Mihai, Milas, Sabou
Dinamo București: Makaria, Irimuș (portari), Vrankovic 5 goluri, Ragot 4, Mironescu 3, Mocanu 3, Asoltanei 2, Diaw 1, Nițu 1, Sandrk 1, Șandru 1, Răpciugă, Chiruț, Manea, Băluț
Au transformat la aruncările de la 7m: Sadoveac (2), Eklemovic, Sabou (2), Grasu, respectiv Mironescu, Sandrk, Ragot
Au ratat la aruncările de la 7m: Eklemovic, Malmagro, respectiv Vrankovic, Mocanu, Mironescu, Sandrk, Ragot
Aruncări de la 7m (timp regulamentar): 7/3, respectiv 0/0
Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 5 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY