Minaur câștigă la Timișoara și termină turul pe locul cinci

0
1952

În continuare neplătiți de mai multe luni, jucătorii lui Minaur au strâns rândurile și au obținut o nouă victorie importantă, 27-26 la Timișoara, în fața celor de la HC Adrian Petrea. Cu acest succes, băimărenii au terminat turul pe locul cinci, depășind chiar adversara de ieri în clasament.

Petru Pop s-a confruntat și cu probleme de lot în deplasarea din Banat, Popescu, Karacic sau Sadoveac lipsind, însă aceste lucruri nu s-au văzut pe terenul de joc. Băimărenii s-au aflat în control aproape pe întreaga durată a meciului, dar puteau scăpa victoria printre degete.

Începutul a fost echilibrat și s-a mers cap la cap până la 3-3, după care paradele lui Tatai au făcut diferența. Minaur s-a desprins la 10-4 și a intrat la cabine cu un avantaj de cinci goluri, 15-10, chiar dacă între timp reșițenii ajunseseră la minus trei pe tabelă.

În partea a doua oaspeții s-au desprins la 19-11 foarte rapid și soarta celor trei puncte părea să fie deja rezolvată. Doar că în jocul elevilor lui Petru Pop și-au făcut loc greșelile, de care HC Adrian Petrea a profitat doar parțial până la final. Pe nesimțite, gazdele au egalat la 24, cu șase minute înainte de final, scor la care Tatai a apărat o aruncare de la șapte metri executată de Lela. A fost momentul decisiv al partidei, în condițiile în care Minaur a profitat și a trecut imediat în avantaj printr-un gol al lui Cristescu, iar Sabou a dus scorul la 26-24 pe contraatac, după ce același Tatai avusese încă o intervenție bună. Până la final băimărenii au ținut de rezultat și s-au impus cu 27-26, ajungând pe locul cinci la finalul turului.

HC Adrian Petrea-HCM Minaur Baia Mare 26-27 (10-15)
HC Adrian Petrea: Tevzadze, Drăghici (portari), Stan 6 goluri, Dospinescu 5, Vaidasigan 4, Pârâianu 4, Lela 3, Ignat 1, Rohozneanu 1, Starchenko 1, Trifkovic 1, Huta, Popovici, Pîrvan, Rugaci, Bahan
HCM Minaur Baia Mare: Pop, Tatai, Simulescu (portari), Ostroushko 6 goluri, Cristescu 5, Ivancsik 4, Mihai 4, Fotache 3, Vilovski 3, Sabou 1, Bera 1, Bușecan, Marta
Aruncări de la 7m: 7/3, respectiv 5/4
Eliminări: Pîrvan, Dospinescu, Pârâianu (2), Stan, respectiv Bușecan, Fotache (2), Mihai, Vilovski, Ostroushko, Cristescu (2)

sursă foto: Facebook HCM Minaur Baia Mare

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY