Meci pe muchie de cuțit la Călărași

1
1483

gavriloaia csm calarasiDin nou în fața unei săli arhipline, Dunărea Călărași a mai obținut o victorie. Elevii lui Aihan Omer s-au impus cu 29-28 în fața Turzii, într-un meci spectaculos, în care Florin Nicolae a oprit în ultimele secunde un contraatac al oaspeților cu prețul unui cartonaș roșu.

A fost un meci extrem de echilibrat la Călărași, în care însă gazdele au fost mai precise în momentele cheie. Atât Szopka, cât și Andrei, au fost în zi bună, într-un meci din care Turda putea obține o remiză pe final. Scăpat pe contraatac, Thalmaier a fost oprit de Florin Nicolae, care a primit cartonașul roșu și va sta în etapa viitoare, în deplasarea de la Vaslui.

Aihan Omer, antrenor Dunărea Călărași: „A fost un meci super echilibrat, foarte spectaculos, cu de toate, la care a contribuit din plin și echipa oaspete. Am avut un public senzațional încă o dată de partea noastră. Pe final am luat o eliminare foarte ușoară, care era să ne coste. Această victorie e una liniștitoare. Publicul a făcut diferența, ne-a încurajat după fiecare ratare, a fost cu noi, am trecut repede peste momentele grele. Ne-am dăruit foarte mult să obținem victoria. Urmează un meci cu Vaslui, e o rivalitate sportivă născută în sezonul trecut și așteptăm cu nerăbdare să jucăm cu ei. Vrem să jucăm cât mai bine pe acest final, nu avem o echipă pe care vrem să o întâlnim în play-off. Două etape pot schimba radical clasamentul. Jucăm fără presiune, aveam ca obiectiv evitarea retrogradării, iar ca nou-promovată avem asigurat în proporție de 99% locul în play-off.”

Horațiu Gal, antrenor Potaissa Turda: „A fost o partidă foarte bună și foarte proastă în același timp. Am avut faze extraordinare și le-am făcut foarte multe cadouri. Când faci 22 de greșeli neforțate, e foarte greu să câștigi. În momentele cheie, au jucat mai bine, aici mă refer la situațiile unu la unu, cred că așa s-a făcut diferența. Ne pregătim foarte bine pentru meciul cu Minaur, care va fi unul greu. Dinamo se luptă să rămână în cursa pentru locul patru, care îi asigură două meciuri în play-off acasă, deci are nevoie de victorie.”

Flaviu Sâsâeac, președinte Potaissa Turda: „A fost un meci greu, cu o echipă care nu prea a pierdut acasă, foarte solidă, foarte bine pregătită și care ne-a surclasat în tur. Am condus la trei goluri în prima repriză, am ratat 13-14 situații unu la unu cu portarul. Câteva nesincronizări au înclinat balanța în favoarea lor. Nu schimbă cu nimic datele problemei acest rezultat, dacă Dinamo va câștiga mâine cu Vaslui. Vom rămâne în aceeași situație ca înainte de etapa asta, doar că avem un meci mai puțin. Ne așteaptă un meci greu cu Minaur, trebuie să dăm totul pentru a câștiga. Suntem trei echipe care ne luptăm pentru ultimul loc de play-off, noi, Timișoara și Vaslui.”

AHC Dunărea Călărași-Potaissa Turda 29-28 (13-12)
AHC Dunărea Călărași: Brazhnyk, Andrei (portari), Zacaciurin 7 goluri, Gavriloaia 6, Gurkovsky 5, Tsap 4, Nicolae 2, Mitrea 2, Șania 1, Bulov 1, Kumogorodsky 1, Șoldănescu
Potaissa Turda: Szopka (portar), Pavel 7 goluri, Cîntec 6, Adomnicăi 4, Dediu 3, Cîmpan 3, Lazăr 3, Savic 2, Marian, Thalmaier, Alisie, Urban
Aruncări de la 7m: 1/1, respectiv 1/0
Eliminări: 6 x 2 min., respectiv 3 x 2 min.
Cartonașe roșii: Nicolae, Gavriloaia (trei eliminări)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY