Meci încâlcit, faze confuze, victorie la 10 goluri

1
1536

corona-ploiesti 14-15Meciul dintre Corona Braşov şi HCM Roman, disputat la Braşov, în cadrul etapei a 19-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, a mulţumit publicul, doar prin prisma rezultatului, detaşat în favoarea gazdelor. În rest, spectacolul sportiv a lipsit, pentru că au fost, cu precădere în prima parte, faze confuze, partida fiind una de luptă, încâlcită, cu multe greşeli, de ambele părţi.

După modelul partidei, a fost şi arbitrajul, prestat de cuplul Hendrea – Fânaţă, care s-au împiedicat, la propriu (!), în timpul misiunii. Oaspetele au stabilit, probabil, un record nedorit, ratând o sumedenie de aruncări de la 7 m (aruncări trimise în portar, pe lângă şi peste poartă!), iar gazdele au continuat, în prima repriză cel puţin, să rateze în situaţii de unu la unu cu portarul, după tipicul meciului din Cupa EHF. Repriza a doua a fost mai dinamică, datorită în special echipei braşovene, care a avut un final bun, în care fazele s-au mai descâlcit puţin. Corona a câştigat la scor, în faţa unei echipe, care a părut fără vlagă în acest meci, în ciuda unor nume din lot, cu rezonanţă în handbalul nostru. Doar începutul meciului a fost echilibrat, până la 5-5 (min. 18), după care, Corona a preluat, ireversibil, conducerea scorului : 6-5 (min. 21). Apoi, echipa gazdă s-a detaşat continuu, mai ales în repriza a doua : 9-7 (min. 27), 11-7 (la pauză), 16-9 (min. 39), 19-11 (min. 52) şi 25-15, rezultat final.

Caseta tehnică:

Corona
Au marcat : Zamfir 8, Neagu 4, Brădeanu 4, Dincă 3, Apetrei 2, Briscan 2, Chiper 1, Pricopi 1.
Au jucat : Dedu (Mârcă) – Chiper, Tudor, Brădeanu, Apetrei, Zamfir, Hotea (Bondar, Pricopi, Raţiu, Briscan, Dincă, Neagu).
Antrenor principal : Bogdan Burcea

HCM Roman:
Au marcat : Iuganu 5, Stoleru 5, Agrigoroaei 3, Toskovic 2.
Au jucat : Tymoshenkova (Polocoşer) – Chitacu, Stoleru, Druţu, Băbeanu, Agrigoroaei, Iuganu (Toskovic, Mihalschi, Crap).
Antrenor principal : Florentin Pera

Dorin Duşa

1 COMMENT

  1. În Ziarul de Roman marcatoarele romașcane sunt trecute cu totul altfel: Stoleru (6), Iuganu (5), Tošković (2), Băbeanu (1), Agrigoroaei (1)… Care articol e cel corect? 😀

LEAVE A REPLY