Mateo Garralda, la primul contact cu Bacăul

0
1587

mateo garralda puiu ciobanu conf presaVicecampioană în ultimii trei ani, Știința Municipal Dedeman Bacău se află la un nou început de drum, cu jucători noi și un alt antrenor. Mateo Garralda, primul tehnician străin din istoria echipei, a ajuns în Bacău în cursul zilei de vineri, iar sâmbătă dimineață a fost prezentat oficial într-o conferință de presă organizată la Sala Sporturilor.

Mateo a venit cu întreaga familie, cu cei doi copii, și-a adus bagaje pentru doi ani de zile. Contractul nostru este de doi ani și sperăm să facem treabă bună împreună, așa cum l-am cunoscut și cum îl reprezintă cartea de vizită“, a declarat managerul Științei Municipal Dedeman Bacău, Ioan Ciobanu.

Am avut și alte oferte, dar am ales Bacăul pentru că a aceasta a fost echipa care a arătat cel mai mare interes pentru mine. Din înregistrările video pe care le-am văzut, pot spune că echipa are potențial, mi-a plăcut în fazele de apărare și contraatac. Vreau să-mi exprim respectul față de fostul antrenor. Mai multe nu pot spune înainte de a vedea ceea ce se întâmplă în interiorul echipei. Sunt un tip ambițios și îmi doresc să fim pe primul loc. Trebuie să luptăm pentru a fi cei mai buni și să credem în asta“, a spus Mateo Garralda.

Știința Municipal Dedeman Bacău a început antrenamentele pentru noul sezon pe 14 iulie, pregătirea fizică urmând să se desfășoare pe plan local sub îndrumarea preparatorului fizic Florin Vasilcan. În intersezon, “studenții” vor participa la trei turnee de verificare: Timișoara (7-9 august), Vaslui (14-16 august) și Bacău (22-23 august). Cupa Municipiului Bacău, ajunsă la ediția a IX-a, se va derula în format Final 4 în condițiile în care, pe 26 august, elevii lui Mateo Garralda au de disputat Supercupa României cu HCM Constanța.

În fiecare an, când ne înscriem în Ligă, există o regulă prin care trebuie să depunem o scrisoare de garanție din partea finanțatorului. Viceprimarul ne-a spus că nu va fi nicio problemă vizavi de situația financiară a echipei. Totodată, principalul nostru sponsor, Dedeman, ne-a asigurat că va fi alături de noi în continuare și deja a virat niște sume suplimentare pentru cheltuielile care au apărut vizavi de taxele de transfer ale jucătorilor străini. Au existat și discuții în ceea ce privește eventualitatea preluării echipei de către Dedeman, dar nu putem discuta mai multe în acest moment pe acest subiect, în lipsa reprezentanților acestei firme și a autorităților locale. Ar fi păcat să întrerupem acest proiect tocmai acum, când au avut loc aceste transformări și am adus antrenor străin și jucători de valoare“, a mai spus managerul Ioan Ciobanu.

Liga Națională 2014-2015 va începe pe 30 august, când Știința Municipal Dedeman Bacău va evolua în deplasare la CSU Suceava.

www.stiintahandbal.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY