Marius Sadoveac revine în tricoul alb-violet! Alți doi jucători și-au prelungit contractele cu Poli

0
3871

Marius Sadoveac revine în handbalul timișorean după un deceniu. El a acceptat propunerea SCM Politehnica Timișoara de a evolua din vară în următoarele trei sezoane în tricoul alb-violet. Sadoveac, 32 de ani, evoluează ca extremă dreapta sau inter dreapta.

Este de șapte ori campion al României din 2009 până în 2015 inclusiv, șase dintre titluri fiind cu HCM Constanța, iar ultimul cu Minaur Baia Mare. În palmaresul handbalistului timișorean mai figurează cinci Cupe ale României tot cu Constanța și Baia Mare, dar și o participare la un Final Four al cupei EHF în 2014. În perioada anterioară la Politehnica a fost golgheterul echipei de două ori și a participat în Challenge Cup ediția 2007-2008. Marius Sadoveac revine în România după o experiență de doi ani în Franța, la Tremblay, cu care a promovat în prima ligă. ”Mă bucură viitoarea reîntâlnire cu câțiva colegi cu care am fost împreună; cu Fenici și Păiuș am evoluat și la juniori în aceeași echipă a Timișoarei. Am ambiția să câștig o medalie și cu Politehnica, după titlurile cucerite anterior la alte echipe!”, a spus jucătorul timișorean.

Pe lângă Sadoveac, SCM Politehnica Timișoara a prelungit colaborarea cu doi dintre jucătorii actuali. Alin Șania va fi jucătorul bănățenilor și în ediția viitoare de campionat; ”Uriașul” inter stânga s-a acomodat bine la clubul de pe Bega și dorește să facă parte din familia alb-violetă și în sezonul următor, în care Timișoara dorește să facă încă un pas spre vârful Ligii Naționale. A doua prelungire de contract anunțată oficial de clubul nostru este cea cu extrema stângă Filip Marjanovic pentru alți doi ani de zile. Jucătorul sârb s-a acomodat foarte bine cu gruparea timișoreană, devenind încă de la prima ediție golgeterul echipei. Marjanovic are același statut și în actualul sezon; în jocul precedent de acasă, contra celor de la Steaua București, a trecut din nou de bariera celor 100 de goluri într-un campionat.

Directorul SCM Timișoara, Radu Țoancă, a declarat cu acest prilej: ”Cu speranța participării într-o cupă europeană în sezonul viitor, am anticipat puțin mișcările din vară și am finalizat revenirea lui Sadoveac, cu care discuțiile erau de peste un an. Ne-am înțeles, de asemenea, în condiții foarte bune cu Marjanovic și Șania, apreciați pentru munca lor făcută la SCM Poli. Cu aceste întăriri avem convingerea că Timișoara va fi în prim planul competițiilor în care va evolua. Aceste permutări în echipă vor presupune și niște plecări pentru că avem un buget limitat și la vară, după încheierea sezonului competițional, ne vom despărți de câțiva jucători.”

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY