Majoritatea campionatelor importante ale Europei au fost încheiate! Situația la zi în handbalul internațional

0
2159

Treptat, Federațiile importante ale Europei iau decizii importante în privința sezonului 2019-2020. Mai multe campionate importante ale Europei au pus lacătul și doar Spania, Portugalia, Serbia, Belarus și România doresc ca sezonul să se încheie pe teren.

Bundesliga masculină și-a desemnat câștigătoarea, THW Kiel, echipa aflată pe primul loc în momentul în care campionatul s-a oprit. Nimeni nu a retrogradat, însă vor promova Coburg și Essem, primele două clasate din 2.Bundesliga. La feminin, situația e total diferită, deoarece nu a fost acordat titlul de campioană, fapt ce a stârnit nemulțumirea liderului Borussia Dortmund.

În Franța, PSG Handball a fost desemnată campioană, iar Cesson și Limonges vor promova. La feminin, Brest și Metz erau la egalitate perfectă, astfel că titlul nu a fost acordat, în timp ce Plan-de-Cuques și Saint-Amand au promovat. Nu retrogradează nimeni nici la feminin, nici la masculin.

Liga daneză a luat și ea sfârșit, iar campioane au fost desemnate Esbjerg (feminin) și Aalborg (masculin). Aalborg a fost retrogradată la feminin, fapt ce a nemulțumit conducerea clubului, și Nordsjaelland la masculin. Au promovat Vendsyssel (feminin) și Rindsted (masculin).

Întrecerile din Polonia au fost oprite, iar campioane au fost desemnate MKS Lublin, la fete, și Vive Kielce, la băieți, adică echipele clasate pe primul loc în acel moment. Dacă Lublin avea un avantaj de patru puncte în fruntea clasamentului, Kielce avea o victorie mai mult decât Wisla Plock, dar și un meci în plus disputat. Același lucru s-a întâmplat și în Slovenia, Krim și Celje fiind desemnate campioane, cele două fiind aflate pe primul loc în momentul întreruperii.

Norvegia le-a desemnat pe Vipers Kristiansand (feminin) și Elverum (masculin) campioane ale sezonului 2019/2020. Federația a decis ca celor două să li se acorde titlul după ce numărul de puncte obținute a fost împărțit la numărul meciurilor disputate. Nu va retrograda nimeni.

Cele mai importante echipe ale Rusiei, Rostov Don (feminin) și Chekhovskie Medvedi (masculin), au fost desemnate campioanele sezonului 2019/2020. Cele două se aflau pe primul loc înaintea începerii play-off-ului.

Ungaria, Croația, Macedonia, Elveția și Suedia au decis ca titlul să nu fie acordat în acest sezon. De altfel, maghiarii și croații au luat o decizie ciudată și au decis ca în viitorul sezon european să se meargă după clasamentul sezonului 2018-2019. Portugalia și Spania doresc ca sezonul să se încheie pe teren, iar Portugalia va lua o decizie în acest sens la începutul săptămânii viitoare. Spania a anunțat deja că dorește ca sezonul să se încheie în luna iunie. În Serbia campionatul este suspendat și o decizie încă nu a fost luată, iar liga din Belarus este singura din Europa care încă se dispută.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY