Magnificul Daskaloski! Macedoneanul aduce victoria Timișoarei la Constanța, în primul meci al sezonului!

0
2640

Noul sezon al Ligii Naționale a început spectaculos, cu Poli Timișoara învingând la Constanța, pe Dobrogea Sud, cu 26-25 (13-13), după un meci în care Zlatko Daskaloski a făcut adevărate minuni pentru bănățeni. Macedoneanul a terminat partida cu 17 intervenții, multe din situații de unu la unu, fiind omul meciului.

Meciul a avut destule momente tensionate, chiar dacă a fost primul al campionatului, cei doi arbitri dictând 16 eliminări de două minute și trei cartonașe roșii (Nikolic, Milosevic și Santeiu), unul direct, lui Santeiu, care l-a văzut ulterior și pe cel albastru. Chiar și așa, spectacolul a fost asigurat de jucătorii celor două formații, deși începutul a fost puțin greoi.

Constanța a început tare, a condus cu 3-0 după șase minute de joc, dar treptat Poli a intrat în meci. Vuk Milosevic, cel care avea să părăsească terenul de joc după doar 23 de minute, primind cartonașul roșu pentru trei eliminări, a egalat la 4 în minutul 11, apoi bănățenii au început să pună stăpânire pe joc, având în Daskaloski un adevărat înger păzitor. Oaspeții s-au desprins la 11-7 în minutul 21, însă constănțenii au reușit să revină în meci, profitând de o dublă superioritate, și să restabilească echilibrul până la finalul primului act.

Din nou Dobrogea Sud a avut un început mai bun de repriză, însă scenariul s-a repetat. Poli a reușit să remonteze un deficit de trei goluri, fiind ajutată incredibil de Daskaloski, și să treacă la +3 cu cinci minute înainte de final. Constanța a forțat revenirea, a avut șansa de a scoate un punct, însă portarul macedonean al Timișoarei l-a ghicit pe Toma în secundele de final și a adus victoria echipei sale.

Poli Timișoara, primul „șapte” format din ex-iugoslavi!

Din cei 14 jucători care au început partida de la Constanța, 12 sunt din spațiul ex-iugoslav. Poli a avut o echipă alcătuită din patru muntenegreni, Pejovic, Milosevic, Simovic și Lasica, doi macedoneni, Lazarov și Daskaloski, și un sârb, Marjanovic. Constanța a avut și ea cinci ex-iugoslavi în echipa de start, sârbii Dane, Cutura, Nikolic și Vujadinovic și macedoneanul Angelovski. Singurii români care au început ca titulari au fost Buricea și Toma.

sursă foto: sportsudest.ro – Paul Alexe

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
HC Dobrogea Sud Constanța1325
SCM Politehnica Timișoara1326

HC Dobrogea Sud Constanța

SCM Politehnica Timișoara

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY