Lupta pentru primul trofeu intern se dă la Constanța: „Toate echipele sunt puternice!”

0
2597

Weekend-ul 17-18 martie găzduiește Final Four-ul Cupei României la handbal masculin și totodată desemnează prima reprezentantă a României în viitorul sezon al Cupei EHF. HC Dobrogea Sud Constanța, CSA Steaua București, Minaur Baia Mare și Politehnica Timișoara abordează cu încredere turneul final și promit spectacol în Polivalenta din Constanța.

Sorții au pus față în față pe Poli Timișoara și Minaur Baia Mare în prima semifinală, programată sâmbătă, de la ora 12:30. Cele două formații s-au întâlnit o singură dată în acest sezon, la Timișoara, iar Poli s-a impus cu 26-19. Situația este însă diferită sâmbătă, ținând cont că față de acel meci pentru Minaur vor putea evolua Pierre Ragot, Milos Dragas și Uros Vilovski.

Călin Căbuț, Minaur Baia Mare: „Pentru noi înseamnă mult să fim la acest Final Four. La începutul campionatului nimeni nu ne dădea nicio șansă să ajungem aici, mai ales că am jucat cu Dinamo și Turda în primele două meciuri. Ne vom juca șansa, având în vedere că am scos pe Dinamo și Turda, putem scoate și pe Timișoara. Cred că motivația va face diferența.”

Cristi Fenici, Poli Timișoara: „E foarte important meciul de mâine pentru noi, ne dorim să facem o partidă bună. De noi depinde să jucăm bine și, de ce nu, să câștigăm un trofeu pentru Timișoara. Avem ca obiectiv calificarea într-o cupă europeană și cu două meciuri bune în weekend putem reuși accederea în Cupa EHF. Ne dorim ca prin rezultatele noastre să forțăm clubum să ne aducă cu banii la zi!”

Cel puțin la fel de interesant se anunță și meciul dintre Steaua și Constanța, a doua semifinală, programată de la ora 16:00. Dobrogea Sud are avantajul terenului propriu, în timp ce Steaua vine la acest Final Four din postura de lider. A fost 24-19 în singurul meci direct din acest sezon, însă față de acel meci bucureștenii au trei noutăți în lot: Andrei Mihalcea, Huba Talas și Nikola Kedzo.

Laurențiu Toma, HC Dobrogea Sud Constanța: „E un avantaj pentru noi este mult mai bine că jucăm acasă, dar cine va face mai puține greșeli va câștiga. Nu ne putem plânge de tragere, toate echipele sunt puternice. Timișoara este un adversar redutabil, Baia Mare a făcut surprize anul acesta, pe Steaua îi cunoaștem, deci nu ne-am dorit un adversar anume. Pentru noi este mai avantajos în anul acesta să merge în cupele europene prin câștigarea Cupei României, pentru că deocamdată nu suntem pe un loc tocmai bun în campionat. E un obiectiv pe care ne dorim să-l atingem. Întotdeauna unitatea de grup va câștiga și sunt convins că dacă vom evolua ca o echipă putem învinge orice adversar.”

Ionuț Georgescu, CSA Steaua București: „Va fi un Final Four echilibrat, s-au calificat patru echipe bune ale campionatului. Ne așteptăm la două meciuri bune, avem un prim meci cu Constanța ca o finală, pentru că eu zic că învingătoarea va câștiga și trofeul. Suntem pregătiți pentru cele două bătălii ce vor urma. Anul acesta nu am avut noroc la tragerea la sorți, dar că am fi întâlnit Constanța în semifinală sau în finală, tot trebuia să treci de ei. Important e să ne facem jocul nostru, să trecem mai departe.”

Trasul echipelor până în Final Four:
Minaur Baia Mare – 30-26 cu Dinamo București și 34-28 cu Potaissa Turda
Poli Timișoara – 39-30 cu CSU Suceava și 27-22 cu CSSM Bacău
Steaua București – 31-26 cu HC Vaslui și 29-28 cu CSM București
HCDS Constanța – 34-17 cu Poli Iași și 30-23 cu CSM Făgăraș

Programul turneului:
Sâmbătă, ora 12:30 – Poli Timișoara-Minaur Baia Mare
Sâmbătă, ora 16:00 – CSA Steaua București-HC Dobrogea Sud Constanța

Duminică, ora 13:30 – Finala mică
Duminică, ora 16:30 – Finala mare

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY