Luna de vis a lui Răzvan Pop începe astăzi, cu derby-ul Stuttgart-Goppingen! „Așteptarea a fost grea! Voi încerca să profit cât pot de mult de această șansă!”

0
3376

La o zi de la prezentarea oficială, Răzvan Pop va debuta pentru noua sa formație, TVB Stuttgart. Contractul său cu gruparea germană se întinde pe o lună de zile, ceea ce înseamnă că băimăreanul va evolua cinci partide în Bundesliga.

Șansa a fost de partea lui Răzvan Pop, care a fost propus la Stuttgart de fostul său coleg de la Minaur, Viorel Fotache. Totul s-a petrecut extrem de rapid, în două zile, iar pentru portarul de 31 de ani transferul în Bundesliga este un vis devenit realitate. „E mai mult decât un vis! Mă mai trag de barbă din când în când să văd dacă nu visez! Miercuri seară a început totul, Viorel Fotache mi-a trimis un mesaj în care mi-a spus să-i trimit cât mai repede un CV și câteva meciuri cu mine, pentru că portarii lor sunt accidentați și au nevoie urgent. Cei din conducere au fost încântați de ce au văzut, apoi joi după-amiază Viorel mi-a spus să ajung cât de repede pot la Stuttgart. Am cumpărat biletele de avion și vineri eram acolo.”, ne-a povestit Răzvan Pop cum a ajuns la Stuttgart.

Oficialii lui Stuttgart i-au oferit un contract valabil pe o lună de zile lui Răzvan Pop, până când cei doi portari cu care nemții au început sezonul, Johannes Bitter și Dragan Jerkovic, își vor reveni după accidentările suferite. „Contractul meu este valabil o lună de zile. Ei au un buget pe care nu-l pot depăși. Bitter va reveni la începutul lunii ianuarie, Jankovic ceva mai repede. Mi-au spus din start care sunt condițiile și că este un ajutor reciproc. Nu refuzam nici dacă era vorba de un meci! Voi încerca să profit cât pot de mult de această șansă!”, a afirmat Răzvan Pop.

În ciuda faptului că a avut mai multe propuneri în vară, Răzvan Pop a ales să nu semneze cu nimeni și să aștepte o variantă mai bună. Care a și venit, de altfel, săptămâna trecut! „Așteptarea a fost grea. Am avut ceva propuneri în vară, însă nu am vrut să merg doar de dragul de a merge undeva. Am familie, am doi copii, trebuia să fie ok pentru toți patru. E foarte greu să stai. Am avut două sezoane superbe, cu titlul de campion, cu Liga Campionilor, apoi am căzut brusc din copac.”, a comentat acesta situația. Fostul component al lui Minaur este decis să profite de șansa ivită și să rămână în străinătate, chiar și în liga secundă germană. „Mă gândesc să rămân afară, chiar în liga a doua germană. Bundesliga e cel mai tare campionat din lume, liga a doua din Germania e cea mai tare din lume dintre toate ligile secunde. Mi-aș dori să continui aici.”, a concluzionat Răzvan Pop.

Debutul băimăreanului la Stuttgart va fi unul cum nu se poate mai greu: un derby cu Goppingen. Partida va avea loc astăzi, de la ora 21:15, la Stuttgart. „E o presiune destul de mare. Meciul cu Goppingen e un derby zonal, mereu au fost meciuri încinse între cele două echipe. Toată lumea se aștepta ca Frisch Auf să fie mai sus în acest sezon, au jucători foarte buni. Stuttgart nu îi are doar pe cei doi portari accidentați, ci și alți jucători. Va fi un meci foarte greu, dar într-un derby se poate întâmpla orice.”, a spus Răzvan Pop despre meciul cu Goppingen.

Răzvan Pop împarte vestiarul cu trei campioni mondial în 2007, Michael Kraus, Johannes Bitter și Markus Baur, cel din urmă fiind antrenorul echipei. Iar portarul român recunoaște că a fost emoționat când a pășit pentru prima oară în vestiarul echipei. „Știam ce echipă au, urmăresc Bundesliga și sunt la curent cu toate știrile de acolo. Au staruri în echipă, Michael Kraus, Johannes Bitter, care chiar dacă e accidentat este lângă echipă, antrenorul este un fost campion european și mondial, Markus Baur, au fost foarte primitori. Am avut emoții, dar au dispărut după prima minge apărată și primul «bravo». M-a ajutat foarte mult și Vio, el s-a integrat foarte bine aici și este om de bază.”, a concluzionat Răzvan Pop.

Portarul român de 31 de ani va evolua așadar cinci partide în tricoul lui Stuttgart, cele cu Goppingen, Wetzlar, Minden, Balingen și Leipzig.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY