Lois Abbingh, HCM Baia Mare: „Corpul meu trebuie să se obișnuiască din nou cu handbalul”

0
1495

lois abbingh hcm baia mareTransferul lui Lois Abbingh la HCM Baia Mare în vară n-a fost privit cu ochi buni de toată lumea, în condițiile în care olandeza a ajuns în curtea campioanei accidentată. Jucătoarea de 22 de ani și-a făcut însă rapid loc în primul „șapte” al lui Tone Tiselj, dovedindu-se a fi un transfer extrem de inspirat.

Lois Abbingh a debutat pentru HCM Baia Mare în luna ianuarie a acestui an, jucând până acum doar șase partide, însă a demonstrat deja că este unul din transferurile foarte bune realizate de campioana României în vară. Abbingh ne-a vorbit, în cadrul unui interviu, despre cum se simte la Baia Mare, ce a convins-o să semneze cu HCM, dar și despre meciurile din Liga Campionilor.

-În primul rând, cum te simți la Baia Mare ?
-Foarte bine. Desigur, e diferit față de locul de unde am venit, dar trebuie să spun că m-am acomodat la Baia Mare. De asemenea, am primit multe vizite de la familie și prieteni, din Olanda, deci e bine.

-Primul tău contact cu handbalul românesc a fost în 2010, când ai jucat împotriva Clujului, atunci când evoluai pentru Oldenburg. Îți amintești acel meci ?
-Da, îmi aduc aminte. Dar nu am crezut niciodată că, patru ani mai târziu, vor ateriza la Cluj pentru a merge la Baia Mare.

-Cum te-au convins să vii la Baia Mare ?
-Am vrut să joc în Liga Campionilor și am văzut șansa de a deveni o jucătoare mai bună, antrenându-mă alături de jucătoarele bune din echipă. Pentru mine a fost interesant să încerc să mă adaptez într-o țară nouă.

-Vii după o accidentare. Ești la potențial maxim ?
-A fost un drum lung pentru mine, pentru că jucasem ultimul meci în martie, anul trecut, deci lumea poate să înțeleagă că a fost o perioadă lungă de timp fără handbal pentru mine. În perioada recuperării, m-am antrenat foarte mult, dar să joci handbal este foarte diferit. Desigur, nu sunt la nivelul din trecut, dar o iau încet, fără presiune. Corpul meu trebuie să se obișnuiască din nou cu handbalul și chiar simt asta. În afară de asta, jucăm multe meciuri acum, ceea ce înseamnă că nu pot să mă odihnesc prea mult.

-Ai jucat primul tău meci în Liga Campionilor în urmă cu două zile și ai părut un pic emoționată în debutul partidei. Cum a fost pentru tine ?
-A fost interesant să debutez în Liga Campionilor, dar nu am fost cu adevărat chiar atât de emoționată. Din fericire, joc de mult timp în naționala Olandei și știu importanța unor astfel de meciuri. Dar bineînțeles, am fost fericită să joc în Liga Campionilor după o accidentare așa de gravă. Pentru mine este reacomodarea după o perioadă lungă de inactivitate.

-Urmează meciul cu Gyor. Poate HCM Baia Mare să câștige ?
-Gyor este o echipă foarte respectată, care se află în top de câțiva ani de zile. Dar ele au probleme, de asemenea, din cauza unor accidentări. Noi vrem să facem un joc bun pentru fanii noștri și ne vom lupta pentru victorie în fiecare meci din Liga Campionilor. Nimic nu e imposibil !

-Poate Baia Mare să reușească eventul și calificarea în sferturile Ligii Campionilor ?
-Și CSM București are o echipă puternică, va fi un sezon dificil pentru noi. Jucăm în Liga Campionilor, Liga Națională și Cupa României, asta înseamnă multe meciuri grele pentru noi. Dar asta înseamnă de asemenea că vom juca multe meciuri importante la un nivel ridicat și asta poate fi în avantajul nostru în meciurile cu CSM București. Sezonul este însă foarte lung și se va decide în luna mai, deci este foarte greu să spui ceva despre asta acum. Pentru moment, vrem doar să ne concentrăm doar pe meciul din Liga Campionilor de duminică și să nu gândim atât de departe.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY