Liviu Andrieș l-a înlocuit pe Dumitru Opriș la Făgăraș!

0
3067

Începând de sâmbătă 19 noiembrie Liviu Andrieş a preluat echipa de handbal masculin CSM Făgăraş.

Înainte de efectuarea primelor antrenamente, acesta şi-a prezentat cerinţele în faţa jucătorilor; un aspect important subliniat de antrenor îl reprezintă disciplina: „Pentru a putea face performanță la acest nivel este nevoie în primul rând de disciplină atât colectivă, cât și individuală; jocurile oficiale sunt oglinda antrenamentelor și dacă antrenamentele sunt luate în serios, rezultatele o să apară și ele”.

„Având în vedere că această echipă este nou-promovată în prima Ligă, pe de o parte lipsa de experiență își spune cuvântul, dar pe de altă parte la nivel individual nu ne putem plânge: jucători ca Răzvan Szopka, Marian Filip, Darius Apolzan, Alexandru Dedu, Mircea Alisie, Lucian Arsene, au evolat la echipe de prim eșantion în țară și în străinătate. Coeziunea grupului este lucrul cel mai dificil. Relațiile de joc se creează în timp, iar pe noi timpul ne presează. Pentru mine personal este o provocare obiectivul de rămânere in Liga Zimbrilor. ”

Printre cerințele noului tehnician se află și cele referitoare la atitudine: „Din înregistrările meciurilor pe care am apucat să le văd am observat câteva deficiențe în ceea ce privește atitudinea și motivația jucătorilor. Chiar dacă ai în față un adversar puternic, superior care joacă poate în competiții europene, nu ar trebui să inspire teamă ci dimpotrivă ar trebui să fie o motivație în plus, mai ales în fața propriilor suporteri. ”

Întrebat despre lotul de jucători pe care îl are la dispoziție, acesta a declarat: „Este prematur să ma exprim asupra lotului sau a valorii individuale a jucătorilor, pentru că am preluat echipa din mers. Oricum în momentul în care am semnat, am fost înștiințat de bugetul clubului, de așteptările conducătorilor clubului și a finanțatorului principal (Primăria Făgăraș), de obiectivul propus (rămânerea în prima Ligă) și am fost de acord cu aceste condiții.”

Liviu Andrieș este originar din Târgu-Jiu; fost jucător la echipa din aceeași localitate, cu un sezon jucat în Liga a doua din Franța, a revenit la Energia Târgu-Jiu pe postul de antrenor principal. A activat în această postură timp de 5 ani până când, din motive financiare, a hotărât să părăsescă conducerea băncii tehnice, ulterior clubul desființându-se. Are în palmares cu această echipă două finale ale Cupei României (ambele pierdute), participarea în Cupa EHF, iar cea mai bună clasare, locul 4 în Liga Națională de Handbal.

sursă: csmfagaras.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY