La Mondialele Universitare, baietii si fetele continua drumul spre medalii

2
1807

cmu1Dupa trei zile de jocuri intense, organizatorii portughezi ai Campionatelor Mondiale Universitare au decis ca joi sa lase o zi libera competitorilor, ragaz ca sportivii si sportivele sa-si mai traga sufletul, antrenorii sa-si revizuiasca strategia urmatoarelor partide, iar medicii si kinetoterapeutii sa mai oblojeasca din ranile capatate, ca sunt destule.

Trebuie sa spunem din start ca cele 11 nationale (Polonia n-a onorat competitia) s-au angajat cu toate fortele in meciuri, dorindu-si suprematia si medaliile puse in joc. Si de aici, doar un pas gresit pana la accidentari nedorite – nu toti sportivii si-au implinit pregatirea de vara la echipele lor de club, iar tehnica unora este de nivel scazut, ba chiar rudimentara. Din pacate, nationala feminina a Romaniei a fost lovita greu ieri, in meciul contra Poloniei, pivotul de la Stiinta Bucuresti, Georgiana Bratulescu, suferind o lovitura grava la genunchiul drept, in chiar debutul intalnirii. Am primit informatia ca medicii de la spitalul orasenesc nu i-au pus, inca diagnosticul, pentru ca genunchiul handbalistei este inca umflat. Antrenoarea crede ca sportiva sa a facut o intindere mai severa la ligamentul colateral, dar oricum nu va juca in partida de vineri. Lipsa acestei sportive s-a simtit si in finalul meciului de ieri, in care polonezele, cu un fizic mai mare ca al fetelor noastre, au venit ca un tavalug, si la propriu, si la figurat, incercand sa intoarca tabela.  Selectionera Alexandrescu nu mai are la dispozitie decat 11 jucatoare, din care doua sunt portari, pentru meciul urmator, in care sortii ne-au scos in cale selectionata Spaniei.

cmubSi daca tot a venit vorba de program, sa spunem ca ambele nationale, conduse de Nicoleta Alexandrescu, fetele, si Paul Mihaila, baietii, s-au calificat in sferturile de finala ale Mondialelor, tricolorele dupa locul secund al Grupei C, iar baietii, dupa locul 3. Daca pentru fete performanta este una normala, tinta lor fiind, clar, podiumul de premiere (antrenoarea se arata optimista, lasandu-ne sa intelegem ca vrea victoria si in meciul cu Spania, chiar daca are pe banca doar 11 jucatoare), prezenta handbalistilor lui Mihaila in aceasta faza este chiar o performanta. Nationala masculina a pierdut cu Brazilia pentru ca finalul nu a fost corect gestionat, apoi cu Spania a fost golul acela stupid, din aruncare de la 9 metri, dar a castigat cu Japonia si merita toate laudele, pentru ca nu au renuntat nicio clipa la lupta si asta este mana antrenorului, cunoscut pentru tenacitatea sa si spiritul de a-si juca sansele pana in ultima secunda a meciului. Sigur, in sferturi Romania va intalni Portugalia, tara gazda, un meci in care adversarii vor avea sala alaturi, dar si noi vom avea sustinatori de nadejde – la toate partidele, baietii handbalisti au facut galerie fetelor si invers, cand acestea au avut partide de jucat. O unitatesi o armonie intre membrii delegatiei mai putin specifica romanilor, dar, iata, posibila, datorita celor doi antrenori, dar poate si sefului de delegatie, Victor Mihailescu. Iata programul meciurilor de vineri:

 

FEMININ, Sferturi de finala Campionatele Mondiale Universitare

Romania – Spania, ora 14:00, ora Romaniei, Sala Multiusos Central

 

MASCULIN, Sferturi de finala Campionatele Mondiale Universitare

Romania – Portugalia, ora 23:00, ora Romaniei, Inatel Sports Hall

2 COMMENTS

  1. @dan: tot ce se poate.
    In plus, Polonia a fost acolo cu echipa de fete (duh, au jucat in grupa cu Romania). Doar baietii s-au retras.
    Ce naiba, articolele de aici erau mai serioase. In ultima perioada au nivel de compuneri de clasa a 2-a: Ce frumoasa este vara!

LEAVE A REPLY